1 0
Linte cu cotechino

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

400 gr Linte maro
500 gr Cotechino
2 buc Ceapa mici
1 buc Morcov
3 buc Tulpina de telina
1 lingurita Sare
1 buc Frunze de dafin
0,25 lingurita Piper negru macinat optional
50 ml Ulei de masline

Linte cu cotechino

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Aceasta este o reteta traditionala italiana si este servita la masa de Craciun si revelion. Se spune ca de revelion cata linte vei manca, atatia bani vei avea 🙂 . Se prepara usor si din putine ingrediente.

(Visited 1.116 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Punem lintea la inmuiat de cu seara, sau macar pentru 5 ore, o acoperi cu apa aproximativ de doua ori.

2
Facut

Daca mai este nevoie, mai adaugi apa.

3
Facut

Curatim de coaja ceapa, morcovul si tulpinile de telina, le spalam bine.

4
Facut

Ceapa o taiem marunt si o punem sa se caleasca in ulei de masline.

5
Facut

Apoi adaugam morcovul dat prin razatoare.

6
Facut

Tulpinile de telina le taiem cubulete mici.

7
Facut

Le adaugam in ceaun, amestecam totul bine si lasam sa se caleasca pentru cateva minute.

8
Facut

Apoi adaugam lintea scursa de apa.

9
Facut

Amestecam bine si adaugam apa fierbinte, aproximativ 2-3 cm deasupra lintei.

10
Facut

Daca o sa mai fie nevoie mai adaugati un pic de apa, punem frunza de dafin, dam focul mai incet si lasam sa fiarba pentru jumatate de ora. Cand devine moale, adaugam sarea si piperul negru macinat (optional).

11
Facut

Lintea fierbe aproximativ o ora, dar depinde si de calitatea ei. La final lintea ar trebui sa nu fie cu multa apa.

12
Facut

Eu folosesc asa fel de cotechino, puteti folosi oricare alta marca din comert.

13
Facut

Il pregatim conform instructiei de pe ambalaj.

14
Facut

Cand e gata, taiem saculetul la un capat si scurgem apa din el.

15
Facut

Il scoatem pe un fund de lemn si il taiem felii.

16
Facut

Aranjam frumos pe un platou lintea, feliile de cotechino si putem servi.
Pofta Buna!

Adelina

Hrisca cu ciuperci de padure
anterior
Hrisca cu ciuperci de padure
Cotlet de porc cu sos de coacaza neagra
urmator
Cotlet de porc cu sos de coacaza neagra
Hrisca cu ciuperci de padure
anterior
Hrisca cu ciuperci de padure
Cotlet de porc cu sos de coacaza neagra
urmator
Cotlet de porc cu sos de coacaza neagra

Adauga comentariu