0 0
Mancare de vinete cu naut

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1 buc Vinete mare, sau 2 mai mici
300-400 gr Naut fiert
400 gr Sos de rosii sau rosii proaspete
1 buc Ceapa mare, sau 2 mai mici
3-4 catei Usturoi
4 linguri Ulei de floarea soarelui
1 legatura Patrunjel proaspat mica
1 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat optional

Mancare de vinete cu naut

Ingrediente

Mod de preparare

Share

O mancare satioasa si gustoasa pe care v-o propun sa o introduceti in meniul dumneavoastra de fiecare zi, nu doar atunci cand tineti post. Puteti sa folositi fara probleme naut din conserva, eu insa am fiert o cantitate mai mare si l-am congelat in pungi, cantitatea suficienta de naut fiert cam pentru o mancare si acum doar l-am scos din timp sa se decongeleze, foarte simplu 🙂 .

(Visited 155 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Vanata o spalam si o taiem cubulete medii, o punem intr-un vas si o saram un pic.

2
Facut

Incingem bine o tigaie cu o lingura de ulei in ea si calim cubuletele de vanata.

3
Facut

Atunci cand s-a rumenit frumos, oprim focul, o scoatem din tigaie si o punem intr-o farfurie, pana ne ocupam de celelalte ingrediente.

4
Facut

Curatim ceapa si usturoiul, ceapa o taiem marunt, usturoiul il feliem si punem totul sa se prajeasca in 2-3 linguri de ulei, folosind tigaia in care am calit vanata.

5
Facut

Cand s-a rumenit un pic, adaugam sosul de rosii, daca folositi rosii proaspete atunci le taiati cubulete mici.

6
Facut

Lasati sa fiarba la foc mic cam pentru 10-15 minute, potriviti de sare si adaugati optional piper negru macinat. Apoi adaugam nautul fiert, care mai antai il scurgeti de apa daca il aveti din conserva, eu am folosit din acela fiert de mine si congelat pe care l-am lasat doar cateva minute sa se decongeleze. Amestecam totul si mai lasam sa fiarba pentru 2-3 minute.

7
Facut

Apoi adaugam cubuletele de vanata calita, amestecam si lasam pe foc inca 2-3 minute, pana se patrund toate ingredientele.

8
Facut

Tocam marunt o legaturica de patrunjel si o adaugam la final.
Pofta Buna!

Adelina

Chec cu miere si nuci
anterior
Chec cu miere si nuci
Ardei grasi umpluti cu orez si ciuperci (de post)
urmator
Ardei grasi umpluti cu orez si ciuperci (de post)
Chec cu miere si nuci
anterior
Chec cu miere si nuci
Ardei grasi umpluti cu orez si ciuperci (de post)
urmator
Ardei grasi umpluti cu orez si ciuperci (de post)

Adauga comentariu