0 0
Mucenici Moldovenesti (Sfintisori)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

500-700 gr Faina alba calitate superioara
25 gr Drojdie proaspata
250 ml Lapte de vaca
150 gr Zahar
2 buc Oua unul pentru aluat si unul pentru uns
90 gr Unt
1 lingurita Sare
2 linguri Miere
100 gr Nuci

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mucenici Moldovenesti (Sfintisori)

Ingrediente

Mod de preparare

O reteta simpla de Mucenici moldovenesti, gustosi si pur si simplu perfecti. De 9 martie sarbatorim Ziua Sfintilor Mucenici, pai… hai sa o sarbatorim frumos 🙂 . Daca sincer, ai mei nu prea iubesc copturile insiropate… dar aici a fost bine, s-au mancat foarte repede si au avut un mare succes. Daca ii faceti de post, atunci omiteti ouale, iar laptele il inlocuiti cu apa calduta, iar untul- cu ulei. In compozitia aluatului puteti sa adaugati vanilie, sau esenta de lamaie… dupa preferinta.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Intr-un vas punem drojdia cu laptele caldut si 2-3 linguri de faina, amestecam bine si lasam pentru cateva minute sa inceapa procesul de crestere.

2
Facut

Cam asa ar trebui sa arate maiaua.

3
Facut

Intr-un vas mai mare batem bine un ou, zaharul si untul topit (deci... untul il topiti din timp la microunde, sau intr-o cratita la foc). Apoi adaugati maiaua noastra, amestecam bine.

4
Facut

Apoi, putin cate putin adaugam faina si framantam asa cam 20-30 de minute.

5
Facut

Pana obtinem un aluat molcut si nelipicios.

6
Facut

Il astupam cu un prosop si-l lasam sa creasca la loc caldut pentru o ora.

7
Facut

Apoi il trecem pe masa de lucru si-l impartim in 10-12 bucati aproximativ egale.

8
Facut

Luam o bucata de aluat si intindem din ea un rulou lung si subtire.

9
Facut

Apoi il impletim.

10
Facut

Dupa care, prindem capetele obtinand un colacel.

11
Facut

Apoi il impletim astfel cat sa obtinem un opt frumos. Ii punem pe o tava asternuta cu o foaie de copt, lasam loc suficient intre ei sa creasca bine. Ii astupam cu un prosop de bucatarie si-i lasam sa creasca aproximativ o ora.

12
Facut

Dupa acest timp batem bine un ou.

13
Facut

Cu o pensula ungem mucenicii. Dati tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 180-200°C.

14
Facut

Pana se rumenesc frumos. Pentru insiropat aveti nevoie de cateva linguri de apa si miere, amestecam bine.

15
Facut

Si cat sunt inca calzi ii ungem bine cu o pensula, sau ii trecem prin sirop.

16
Facut

Si apoi ii presuram din abundenta cu nuca macinata marunt.

17
Facut

Sunt puhavi si moi, pur si simplu deliciosi.

18
Facut

Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Pariziene cu mere
urmator
Biscuiti “Cusma lui Guguta”

Adauga comentariu