0 0
Negresa cu nuci si fructe uscate (de post)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

300 gr Faina alba calitate superioara
300 ml Apa
150 gr Zahar
150 ml Ulei de floarea soarelui
1 buc Esenta de rom sau de vanilie
2-3 linguri Cacao pudra
1 plic Praf de copt 10 gr
150 gr Fructe uscate (stafide, caise, prune, etc) de care va plac
100 gr Nuci
2-3 linguri Zahar pudra optional

Negresa cu nuci si fructe uscate (de post)

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Este o prajitura foarte gustoasa, cu o aroma placuta de rom si cacao, cu un gust intens de fructe uscate si nuci, asa desert as manca si as tot manca, nici nu zici ca e de post 🙂 . Imi plac mult fructele uscate, pentru aportul lor de vitamine si minerale, astfel incerc sa le introduc in meniul zilnic al familiei mele ori de cate ori am posibilitatea. In acest desert am folosit stafide, prune si caise, voi puteti folosi si alte fructe uscate pe care le preferati.

(Visited 190 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Pregatim ingredientele necesare: maruntim nuca.

2
Facut

Spalam fructele uscate, caisele si prunele le taiem cubulete.

3
Facut

Intr-un vas amestecam apa, zaharul si uleiul.

4
Facut

In alt vas amestecam faina cu praful de copt si cacao.

5
Facut

Si se adauga la amestecul de mai sus, amestecati totul bine sa nu fie cocoloase.

6
Facut

Apoi adaugati nuca maruntita, fructele uscate si esenta de rom, sau de vanilie.

7
Facut

Amestecam totul si turnam intr-o tava asternuta cu o hartie de copt, sau unsa bine cu ulei. Dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute la temperatura de 200 °C.

8
Facut

Dupa acest timp, facem testul cu scobitoarea si daca iese bine, o scoatem din rola si o lasam sa se raceasca.

9
Facut

Deasupra o puteti da cu zahar pudra, sau cu ciocolata de post topita si se poate de servit.
Pofta Buna!

Adelina

Ciulama de pui cu ciuperci
anterior
Ciulama de pui cu ciuperci
Cotechino cu piure de cartofi
urmator
Cotechino cu piure de cartofi
Ciulama de pui cu ciuperci
anterior
Ciulama de pui cu ciuperci
Cotechino cu piure de cartofi
urmator
Cotechino cu piure de cartofi

2 comentarii Ascunde comentariile

Salut… cauzele pot fi diferite: calitatea fainii si a prafului de copt pot influienta textura copturii, poate nu a stat la cuptor suficient timp. Inainte de a o scoate de la rola trebuie facut neaparat testul cu scobitoarea. Daca ti se pare ca se cam arde la suprafata iar testul este cam umed, atunci acopera cu folie de aluminiu pana este gata. Prajitura are o textura densa, un pic umeda. Cred ca daca respecti intocmai etapele retetei, atunci neaparat se primeste. Succes!

Adauga comentariu