1 1
Oladii cu chefir

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

500 ml Chefir
4 pahare Faina de 250 ml
1 buc Oua
1 lingurita Sare
3 linguri Zahar
1 lingurita bicarbonat de sodiu
2-3 lingurite otet pentru stins bicarbonatul de sodiu
100 ml Apa clocotita
2-3 linguri Ulei de floarea soarelui pentru uns tigaia

Oladii cu chefir

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Aceste oladii cu chefir sunt un fel de clatite delicioase, doar ca sunt un pic mai groase. Noi, in familie, le servim cu miere, sau dulceata, fiecare dupa preferinta sa. Aceasta reteta se realizeaza usor si repede, imi mai place anume prin faptul ca nu se primesc atat de uleioase, deci mai sanatoase 🙂 .

(Visited 5.437 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Intr-un bol se toarna chefirul si se adauga un ou.

2
Facut

Apoi se adauga zaharul, sarea, bicarbonatul de sodiu stins cu otet si se amesteca cu ajutorul telului.

3
Facut

Se adauga, treptat, faina si se amesteca totul bine ca sa nu fie cocoloase.

4
Facut

Nu trebuie sa fie un aluat foarte gros.

5
Facut

Apoi se adauga apa clocotita si se amesteca repede toata compozitia, aluatul se mai subtiaza putin.

6
Facut

Apoi punem la foc o tigaie unsa cu un pic de ulei si cu o lingura luam din aluatul pregatit si turnam in tigaie.

7
Facut

Se coc la foc mediu, spre mic, pe ambele parti.

8
Facut

Continuam asa pana terminam tot aluatul.

9
Facut

Le serviti calde cu magiun, smantana, sau cu ce doriti dumneavoastra.
Pofta Buna!

Adelina

Sos alb cu ciuperci
anterior
Sos alb cu ciuperci
Salata cu praz
urmator
Salata cu praz
Sos alb cu ciuperci
anterior
Sos alb cu ciuperci
Salata cu praz
urmator
Salata cu praz

2 comentarii Ascunde comentariile

Va ultumesc mult pentru lucru ce faceti! Recetele de aici sunt explicate cu detalii si respectand conditiile chiar imi iese ceea ce se prezinta pe poza. Traiesc in camin asa ca acest loc este o comoara sa invet cum sa pregatesc mancarea. (Imi cer scuze pentru romana mea)

Adauga comentariu