0 0
Oladii cu dovlecei

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

2 buc Dovlecei medii, cam de 350-400 gr fiecare
2 buc Oua sau 3 daca sunt mai mici
3 linguri Faina alba
1 lingurita Sare
0,25 Piper negru macinat dupa gust
1 legatura Marar verde optional
100-150 ml Ulei de floarea soarelui pentru prajit

Oladii cu dovlecei

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Anul aceasta au rodit din plin dovleceii, asa ca pregatiti-va de multe retete cu dovlecei 🙂 . Astazi va prezint o reteta simpla si foarte usoara, „Oladii cu dovlecei”- mare pacat ar fi sa treci de sezonul dovleceilor si sa nu o pregatesti macar o singura data. Le poti servi asa simple cu smantana, cu un sos de iaurt, sau ca o garnitura la mancarurile din carne. In compozitia aluatului puteti sa adaugati un pic de usturoi, patrunjel, ceapa verde…fiecare ce prefera, eu le-am facut doar cu marar verde, usturoiul il aveam deja in sosul pregatit din timp.
Se prepara foarte repede, din putine ingrediente si sunt foarte gustoase.

(Visited 145 times, 4 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Intr-un vas batem ouale cu faina.

2
Facut

Deasupra dam prin razatoarea cea mare dovleceii.

3
Facut

Adaugam apoi mararul spalat si taiat marunt, saram si piparam, amestecam bine.

4
Facut

Incingem bine o tigaie cu ulei si cu lingura punem clatitele la prajit.

5
Facut

Le prajim bine pe ambele parti pana se rumenesc frumos.

6
Facut

Le scoatem pe servetele de hartie sa se absoarba excesul de ulei.

7
Facut

Si ca sa mearga lucrul mai repede, am pus la prajit in doua tigai, asa bostanelul din aluat nu lasa prea multa apa.

8
Facut

Le serviti calde cu un pic de smantana, sau cu un sos din iaurt si usturoi.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Visine conservate
urmator
Trandafiri (Prajitei in ulei)
anterior
Visine conservate
urmator
Trandafiri (Prajitei in ulei)

Adauga comentariu