0 0
Oua ochiuri cu spanac si smantana

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

200-250 gr Spanac verde la legatura
2 linguri Smantana
1 buc Ceapa mica
1-2 catei Usturoi
3 buc Oua
25 gr Unt
2 linguri Ulei de masline sau de floarea soarelui
1 lingura Parmezan ras optional
0,5 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat

Oua ochiuri cu spanac si smantana

Ingrediente

Mod de preparare

Share

O mancare foarte rapida, gustoasa si sanatoasa 🙂 . E buna si combinatia de spanac cu lapte, dar cred ca cea cu smantana imi place mai mult. In loc de parmezan, puteti folosi oricare alt fel de branza, sau cascaval.

(Visited 677 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Spalam bine frunzele de spanac.

2
Facut

Curatam de coaja ceapa si usturoiul, apoi taiem marunt usturoiul, ceapa o taiem in jumatate si apoi felii subtiri.

3
Facut

Incingem bine o tigaie, punem in ea 2 linguri de ulei de masline si 25 gr de unt.

4
Facut

Lasam putin sa se topeasca untul si adaugam in tigaie ceapa si usturoiul sa se caleasca un pic.

5
Facut

Apoi adaugam in tigaie frunzele de spanac.

6
Facut

Dupa ce s-a lasat bine spanacul adaugati smantana, amestecati. Lasati sa fiarba la foc mic aproximativ pentru 4-5 minute, potriviti de sare.

7
Facut

Dupa acest timp, bateti ouale peste spanac, presurati un pic de sare si piper negru macinat peste oua. Puneti apoi capacul la tigaie, faceti focul mediu si lasati sa se gateasca.

8
Facut

Eu le-am lasat cam pentru 8-10 minute, asa imi plac mie, dar voi le gatiti dupa preferinta dumneavoastra.

9
Facut

Presurati deasupra cu parmezan dat prin razatoare si se poate de servit.
Pofta Buna!

Adelina

Chec marmorat cu cacao
anterior
Chec marmorat cu cacao
Briose cu cacao (de post)
urmator
Briose cu cacao (de post)
Chec marmorat cu cacao
anterior
Chec marmorat cu cacao
Briose cu cacao (de post)
urmator
Briose cu cacao (de post)

Adauga comentariu