1 0
Paine din faina integrala

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

700 gr Faina integrala de grau
150 gr Faina alba calitate superioara
20 gr Drojdie proaspata
600 ml Apa
1 lingurita Sare

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Paine din faina integrala

Ingrediente

Mod de preparare

Sunt de acord ca multi ne schimbam preferintele atunci cand vine vorba de sanatate, omitem pe cat este posibil produsele din zahar si cele sarate, sau introducem in meniul zilnic mai multe alimente benefice organismului nostru, de aici si omiterea, sau inlocuirea fainei albe cu cea integrala. Va propun sa pregatim astazi paine de casa cu faina integrala, o painica buna si dietica. Atat de gustoasa, incat, uneori imi dau seama ca o mananc asa simpla, fara nimic 🙂 , am un mare noroc ca si celor mici le este pe plac. Deci, din aceasta cantitate de produse obtinem doua paini frumoase, exact ca in poze.

(Visited 610 times, 5 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Intr-un vas amestecam drojdia cu un pic de apa calduta, apoi trecem totul intr-un vas mai mare.

2
Facut

Adaugam faina alba si sarea, amestecam bine.

3
Facut

Apoi adaugam faina integrala.

4
Facut

Framantati aluatul usor cu mainile pana se uniformizeaza.

5
Facut

Aluatul trebuie sa fie nelipicios si uniform. Il astupam cu folie alimentara si il lasam sa dospeasca o ora, sau pana isi dubleaza volumul.

6
Facut

Asa arata aluatul dospit.

7
Facut

Il uniformizam un pic si-l mai lasam sa se odihneasca pentru 10-15 minute.

8
Facut

Dupa care il impartim in doua bucati, pe care le punem in tavi unse cu un pic de ulei, astupam cu un prosop de bucatarie si lasam aluatul sa creasca bine, aproximativ pentru 30-40 de minute.

9
Facut

Trebuie sa-si dubleze, sau chiar tripleze volumul, dam painea la cuptor pentru 45-60 de minute la 200-220°C.

10
Facut

Dupa ce s-au copt si rumenit bine, le scoatem din cuptor si le mai lasam in tavi inca pentru 10 minute, astupate cu un prosop.

11
Facut

Dupa acest timp le rasturnam pe un fund si iarasi le acoperim, lasam sa se raceasca complet.

12
Facut

Apoi se poate de servit.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Prajitura cu capsuni
urmator
Mazare verde pentru iarna

Adauga comentariu