0 0
Papanasi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

500 gr Branza de vaci
200-250 gr Faina alba
2 buc Oua
0,5 lingurita bicarbonat de sodiu
100 gr Zahar
1 buc Esenta de vanilie
pentru prajit Ulei de floarea soarelui

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Papanasi

Ingrediente

Mod de preparare

Acesti papanasi sunt desertul copilariei mele, acum sunt si ai copiilor mei. O reteta foarte usoara si foarte gustoasa. Se servesc cu smantana si dulceata, dar familia mea ii prefera cu miere, sau cu sirop de artar, fiecare cum le place. Sunt atat de deliciosi, incat aveam impresia ca nu ajung sa fac poza finala, foarte greu au rezistat cei mici pina sa-i asamblez frumos, ii mancau pe parti 🙂 . Va propun sa incercati neaparat si reteta de “Papanasi moldovenesti (Sirniki)” si “Gogosele cu miere”, se prepara ceva asemanator si sunt foarte gustoase.

(Visited 153 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Intr-un vas mai mare punem branza, ouale, zaharul, esenta de vanilie si bicarbonatul de sodiu.

2
Facut

Amestecam totul bine.

3
Facut

Apoi adaugam faina.

4
Facut

Amestecam bine, vom obtine un aluat lipicios.

5
Facut

Presuram bine masa de lucru cu faina si trecem aluatul pe ea, nu il framantam, doar il adunam si-i dam o forma mai lunguiata.

6
Facut

Apoi il taiem in 4 parti.

7
Facut

Dupa care, fiecare bucata in jumatate, obtinem 8 bucati aproximativ egale.

8
Facut

Din fiecare bucata taiem o bucatica mai mica, le dam o forma rotunda.

9
Facut

In bila mai mare facem cu ajutorul degetului o gaurica, invartind aluatul imprejurul degetului, gaura se largeste.

10
Facut

Formam astfel toate bucatile de aluat, obtinem 8 covrigei si 8 bilute.

11
Facut

Intr-o tigaie adanca, eu folosesc un ceaun mai mare, incingem bine uleiul si punem la prajit papanasii, am pus mai intai bilutele, ele nu trebuiesc intoarse de pe o parte pe alta, se rotesc singure :) .

12
Facut

Le rumenim frumos.

13
Facut

Apoi cu o spatula le scoatem din tigaie.

14
Facut

Le asezam pe un platou asternut cu hartie de bucatarie.

15
Facut

Si mai dam drumul in ulei la alta partida de papanasi, covrigeii necesita intorsi cu o spatula cand sunt rumeni pe o parte.

16
Facut

Procedam asa pina ii finisam pe toti.

17
Facut

Sunt foarte pufosi!

18
Facut

Ii asamblam in felul urmator: partea de jos o sa fie covrigelul si partea de sus- biluta. Se servesc cu dulceata si smantana.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Salata de vinete
urmator
Cum decojim rosiile

Adauga comentariu