0 0
Pastrama din piept de pui

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1,5 kg Piept de pui
3-4 catei Usturoi
1 l Apa
1 lingura Zahar
2 linguri Sare
60 ml Ulei de floarea soarelui
1 lingurita Boia de ardei dulce
0,25 lingurita Piper negru macinat
1 lingurita Piper negru boabe
2-3 buc Frunze de dafin

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pastrama din piept de pui

Ingrediente

Mod de preparare

O reteta extraordinara de pastrama din piept de pui, o alternativa foarte buna a mezelurilor din comert. Se pregateste usor si e foarte gustoasa. Aceasta pastrama o puteti folosi la micul dejun- la prepararea sandwichurilor si la salatele preferate. Celor mici le place mult chiar si asa calda, ca o fripturica de pui… carnea este frageda si suculenta. Daca doriti, puteti sa pregatiti aceasta reteta si din piept de curcan.

(Visited 223 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Intr-un vas mai mare turnam apa, apoi adaugam zaharul, sarea, boabele de piper si frunza de dafin. Amestecam totul bine pana se dizolva sarea si zaharul.

2
Facut

Spalati pieptul de pui si-l dezosati, taiati in jumatati. Trebuie sa aveti bucati de carne intregi si de preferat sa fie de aceeasi marime. Ceea ce ramane, folositi la alta mancare, am in vedere bucatica ceea de piept de pui mai mica.

3
Facut

Apoi punem bucatile de carne in saramura.

4
Facut

Astupam vasul cu capac si lasam sa se marineze carnea pentru 24 de ore, in frigider.

5
Facut

Dupa acest timp, amestecam uleiul cu piperul macinat, boiaua de ardei dulce si usturoiul curatat si pisat.

6
Facut

Scoatem carnea din saramura, o clatim sub jetul de apa rece si o lasam sa se scurga bine intr-o sita.

7
Facut

Punem bucatile de carne intr-un vas pentru copt, le ungem pe ambele parti cu compozitia pregatita din timp.

8
Facut

Acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam totul in cuptorul preincalzit la temperatura de 200-220°C pentru aproximativ 1 ora.

9
Facut

Dupa acest timp, scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca carnea de tot, asa acoperita cu folia de aluminiu.

10
Facut

Apoi puteti sa o taiati felii.

11
Facut

Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Vinete coapte
urmator
Salata de vinete coapte cu rosii

Adauga comentariu