0 0
Pateuri lenoase

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

300-350 gr Faina alba
500 ml Chefir
5 buc Oua 4-pentru umplutura si 1-pentru aluat
0,5 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 legatura Ceapa verde mica, optional
50-70 ml Ulei de floarea soarelui pentru prajit

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pateuri lenoase

Ingrediente

Mod de preparare

Daca nu dispuneti de timp si doriti sa pregatiti niste pateuri gustoase, atunci va propun cu incredere niste “Pateuri lenoase” – foarte usor de pregatit, amesteci toate ingredientele si repede la prajit 🙂 . Aluatul nu necesita timp pentru crescut, umplutura o puteti alege la dorinta dumneavoastra, mie imi place foarte mult cu ceapa verde si cu oua, dar merge foarte bine si cu ciuperci, salam, pastrama, piept de pui fiert, branza de oi…la preferinta fiecaruia. Niste pateuri foarte pufoase si foarte gustoase.

(Visited 155 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Vom incepe cu umplutura: 4 oua de gaina se pun la fiert intr-o cratita, le fierbem tari aproximativ 8-10 minute. Apoi le decojim si le taiem cubulete mici, le punem intr-un vas.

2
Facut

Ceapa verde o spalam si o taiem marunt, o adaugam in vasul cu oua, saram si piparam dupa gust, amestecam usor.

3
Facut

Acum vom pregati aluatul: intr-un vas mai mare punem chefirul, un ou, un pic de sare si bicarbonatul de sodiu, amestecam totul bine.

4
Facut

Apoi adaugam, putin cate putin, faina.

5
Facut

Amestecam sa nu fie cocoloase, trebuie sa obtinem un aluat ca de clatite, doar ca un pic mai gros. Faina adaugati in dependenta de cum va cere aluatul.

6
Facut

Apoi in vasul cu aluat adaugam umplutura noastra, amestecam usor cu miscari de sus in jos, foarte putin, doar cat sa incorporam umplutura in aluat.

7
Facut

Cam asa ar trebui sa arate compozitia finala.

8
Facut

Incingeti bine o tigaie cu ulei, si cu lingura turnati cate putin aluatul in ea, formand astfel pateurile noastre.

9
Facut

Le prajiti bine, la foc mediu, pe ambele parti.

10
Facut

Apoi le scoateti pe un platou, sau farfurie asternuta cu un servetel de hartie.

11
Facut

Asa arata o sectiune delicioasa.

12
Facut

Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Fursecuri cu unt
urmator
Mamaliga

Adauga comentariu