1 0
Peste la cuptor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

2-3 kg Peste amur
1 buc Lamaie
5-6 catei Usturoi mari
10 buc Rosii cerry
1,5 lingurita Sare
0,5 lingurita Piper negru macinat
3-4 linguri Ulei de masline
1 lingurita Mix de plante aromatice optional

Peste la cuptor

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Astazi vom pregati un peste la cuptor, din ingrediente simple si accesibile tuturor. Eu am folosit un peste amur, dar merge si crapul, sau oricare alt fel de peste. Mixul de ierburi aromate nu este obligatoriu, puteti doar sa sarati si sa piparati pestele, o sa fie suficient, dar pentru un gust mai deosebit, eu am adaugat ierburi uscate ce se folosesc la prepararea mancarurilor din peste. Noua ne place foarte mult, pregatit la cuptor este foarte delicios si sanatos.

(Visited 4.395 times, 25 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Spalam si curatam bine pestele, il taiem felii mari nu pana la capat.

2
Facut

Il trecem pe o tava in care asternem o folie mai mare de aluminiu, pentru ca apoi sa iti ajunga sa acoperi pestele. Apoi il saram si piparam pe toate partile, lamaia o spalam si feliem, dupa care, o repartizam printre bucatile de peste. Curatam usturoiul, rosiile le spalam bine si punem totul in interiorul pestelui. Deasupra stropim cu ulei de masline. Apoi astupam pestele cu folia de aluminiu, dar nu tare, folia ce il acopera sa nu fie in contact direct cu el, riscam ca in timpul coacerii sa se lipeasca de pielea pestelui si sa o deterioreze, atunci nu o sa fie prea placut la aspect.

3
Facut

Dam tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 180-200°C pentru 30-35 de minute. Dupa acest timp, scoatem atent folia de aluminiu si mai lasam pentru 10-15 minute sa se rumeneasca un pic.

4
Facut

Se serveste cald.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Rosii cherry marinate
urmator
Umplutura de cartofi pentru placinte si coltunasi
anterior
Rosii cherry marinate
urmator
Umplutura de cartofi pentru placinte si coltunasi

Adauga comentariu