1 0
Pilaf de orez cu ciuperci

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

250 gr Orez - bob lung o cana
3 cani Apa 1 cantitate de orez / 3 cantitati de apa
2 buc Morcov
1-2 buc Ceapa
400-500 gr Ciuperci champinion
1 legatura Patrunjel proaspat mica
1,5 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat optional
50 ml Ulei de masline sau de floarea soarelui

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pilaf de orez cu ciuperci

Ingrediente

Mod de preparare

Nu stiu cum voua, dar mie-mi place foarte mult aceasta combinatie de ingrediente. Este o mancare foarte gustoasa, unde ciupercile inlocuiesc de minune carnea, asa ca, este un pilaf din orez cu ciuperci exceptional pe care vi-l recomand cu drag 🙂 .

(Visited 752 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Ciupercile se spala si se taie felii.

2
Facut

Se incinge o tigaie cu 1-2 linguri de ulei si se pun ciupercile sa se caleasca bine.

3
Facut

Cand s-au rumenit usor, le scoateti din tigaie si le puneti deoparte, pina ne ocupam de celelalte ingrediente.

4
Facut

Decojim ceapa si o taiem marunt, o punem la prajit cu 3-4 linguri de ulei intr-un ceaun mai mare.

5
Facut

Morcovul il spalati bine si il curatati, apoi il dati prin razatoarea cea mare. Cand ceapa s-a rumenit un pic il adaugati in ceaun, amestecati totul si lasati sa se caleasca pentru 2-3 minute impreuna.

6
Facut

Apoi adaugati ciupercile pregatite din timp.

7
Facut

Amestecati totul bine.

8
Facut

Spalam bine orezul, in cateva ape si-l adaugam in ceaun, amestecam bine.

9
Facut

Spalam legatura de patrunjel, o tocam marunt si o adaugam in ceaun, amestecam toate ingredientele.

10
Facut

Potrivim de sare si piper negru, adaugam apa fierbinte si din momentul cand incepe sa fiarba, dam focul mai incet si lasam la fiert aproximativ pentru 15-20 de minute, cu capacul pus deasupra ceaunului.

11
Facut

Va staruiti in momentul fierberii sa nu amestecati prea mult in ceaun, este gata atunci cand orezul absoarbe toata apa.

12
Facut

Se sertaveste gald cu niste muraturi, sau cu salata dumneavoastra preferata.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Salata din legume “Mazurka”
urmator
Placinte cu branza in tigaie

Adauga comentariu