1 0
Piure de cartofi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1-1,5 kg Cartofi cartofi albi
50 gr Unt
1 buc Ceapa mica
1 lingura Sare

Piure de cartofi

Ingrediente

Mod de preparare

Share

E o reteta de piure de cartofi simpla, puteti sa adaugati si putin lapte sau smantana daca doriti, eu insa o fac fara de careva adaosuri si e destul de gustoasa doar cu unt, in zilele de post in loc de unt puteti sa folositi un pic de ceapa rumenita in putin ulei.

(Visited 25 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Cartofii se curata si se spala bine.

2
Facut

Apoi se taie bucati mici.

3
Facut

Se pun intr-o cratita si se toarna apa cat sa acopere cartofii, adaugam o ceapa mica, sau o bucata de ceapa si ii punem la fiert. Dupa un timp o sa vedeti ca face o spuma alba, o scoateti atent si lasati cartofii sa fiarba la foc mediu. Cand aproape sa fie gata fierti cartofii adaugati si sarea in apa.

4
Facut

Cand sunt gata, scurgeti apa in care au fiert cartofii pastrand o cana din aceasta apa, cu un pasator de cartofi ii maruntiti bine.

5
Facut

Adaugam untul si amestecam.

6
Facut

Turnam putin cate putin din apa in care au fiert cartofii pina obtinem consistenta dorita, saram daca mai este nevoie.

7
Facut

Pofta Buna!

Adelina

anterior
Ardei grasi conservati pentru iarna
urmator
Ardei grasi copti la cuptor
anterior
Ardei grasi conservati pentru iarna
urmator
Ardei grasi copti la cuptor

Adauga comentariu