1 0
Pizza cu ciuperci si mozzarella

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

500 gr Faina
300 ml Apa
10 gr Drojdie uscata
4-5 linguri Ulei de masline
1 lingurita Zahar
2 lingurite Sare 1 pentru aluat si 1 pentru sosul de rosii
350 gr Ciuperci conservate
200-250 gr Mozzarella
2-3 catei Usturoi
5-6 linguri Sos de rosii
2 lingurite Busuioc uscat

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pizza cu ciuperci si mozzarella

Ingrediente

Mod de preparare

Astazi am pregatit niste pizzette extraordinare cu ciuperci si mozzarella. Din ingredientele de mai jos puteti sa faceti o pita mare, cat o tava, daca nu le doriti in asa forma. Aluatul l-am pregatit simplu, dupa reteta mea de aluat pentru pizza, doar ca am folosit drojdie uscata. Am avut niste ciuperci conservate cu ulei, dar merge bine si cu cele proaspete.

(Visited 153 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Incepem cu aluatul: -Intr-un vas punem apa calduta, adaugam drojdia, 1 lingurita de zahar si amestecam usor.
-Cernem faina si adaugam 1 lingurita de sare, amestecul de drojdie cu zahar si apa calduta si incepem sa amestecam ingredientele, periodic adaugand una cate una lingurile de ulei de masline.
-Aluatul il framintati cateva minute pana observati ca nu se mai lipeste de maini.
- Astupati cu o folie sau un prosop si-l lasati sa creasca pentru 40-60 de minute.

2
Facut

Intr-un vas punem sosul de rosii, busuiocul uscat, sarea si usturoiul pisat, amestecam totul bine.

3
Facut

Scurgem de apa, sau ulei ciupercile.

4
Facut

Aluatul, gata crescut, il trecem pe suprafata de lucru unsa cu un pic de ulei. Apoi il impartim in 5-6 parti.

5
Facut

Fiecarei bucati de aluat ii dam o forma rotunda.

6
Facut

Cam de marimea aceasta.

7
Facut

Si le punem intr-o tava asternuta cu o foaie de copt, facem cateva gauri cu furculita.

8
Facut

Dupa care, ungem fiecare turta cu sosul de rosii pregatit din timp.

9
Facut

Deasupra punem ciupercile feliate.

10
Facut

Si dam tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 200-220 grade pentru 10-15 minute.

11
Facut

Dupa acest timp, punem mozzarella feliata sau taiata cubulete si o mai dam pentru 10-15 minute sa se topeasca cascavalul.

12
Facut

Apoi o scoateti din cuptor si o serviti.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
Snitel din piept de pui pe betisoare din lemn
anterior
Snitel din piept de pui pe betisoare din lemn
Salata de cartofi
urmator
Salata de cartofi

Adauga comentariu