0 0
Placinta cu ton si ceapa verde

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

280 gr Faina alba
150 gr Unt
400 gr Chefir
2 buc Oua
1 plic Praf de copt 2 lingurite
1 legatura Ceapa verde
200 gr Ton la conserva 1 cutie mica
2 linguri Ulei de floarea soarelui
1 lingurita Sare
0,5 lingurita Piper negru macinat

Placinta cu ton si ceapa verde

Ingrediente

Mod de preparare

Share

O placinta foarte rapida si gustoasa. Aluatul se pregateste foarte usor, doar amestecam cu un tel toate ingredientele si este gata 🙂 . Umplutura o puteti pune dupa preferinta fiecaruia, dar va pot spune ca cu ton si ceapa verde este perfecta.

(Visited 25 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Ceapa o spalam si o taiem marunt, o punem sa se caleasca pentru 2-3 minute intr-o tigaie cu putin ulei.

2
Facut

Apoi adaugam tonul scurs bine de ulei, potrivim de sare, piper negru si amestecam totul bine. Stingem focul si lasam sa se raceasca.

3
Facut

Acum pregatim aluatul: intr-o cratita punem la topit untul, apoi il lasam sa se racoreasca.

4
Facut

Dupa care, adaugam chefirul.

5
Facut

Apoi ouale si o lingurita de sare, amestecam bine cu un tel.

6
Facut

Urmeaza sa adaugam faina in care am incorporat praful de copt.

7
Facut

Amestecam bine sa nu fie cocoloase.

8
Facut

Turnam jumatate de aluat intr-o tava rotunda, care am tapetat-o cu hartie de copt si peretii i-am dat cu un pic de unt.

9
Facut

Deasupra punem umplutura de ceapa si ton, o distribuim uniform.

10
Facut

Dupa care adaugam si restul de aluat ramas, nivelam atent totul.

11
Facut

Dam tava la cuptor pentru 40 de minute la temperatura de 180-200°C, sau pana se rumeneste frumos.

12
Facut

O scoatem din tava si o lasam sa se raceasca bine, apoi o taiati felii si se poate de servit.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Mancare de naut cu spanac
urmator
Tocanita de rosii
anterior
Mancare de naut cu spanac
urmator
Tocanita de rosii

Adauga comentariu