6 1
Placinte cu branza in tigaie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1 kg Faina
12-15 gr Drojdie proaspata
200-300 ml Apa calduta
3-4 linguri Ulei de masline
100-150 ml Ulei de floarea soarelui pentru prajit
1 kg Branza de vaci
3-4 buc Oua
2 lingurite Sare 1- pentru umplutura si 1- pentru aluat
1 lingurita Zahar
1 legatura Ceapa verde mica
1 legatura Marar verde mica

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Placinte cu branza in tigaie

Ingrediente

Mod de preparare

Atunci cand vreau sa ma reintorc in copilarie, fac placinte ca la mama mea acasa, aceasta reteta am invatat-o doar de la ea. Se prepara usor si din putine ingrediente. Umplutura o puteti alege dumneavoastra, daca nu va place, puteti sa nu puneti marar si ceapa, la mine in familie le pregatim doar astfel. Sunt moi si delicioase, va propun cu drag “Placintele moldovenesti”, pregatite in tigaie 🙂 !

(Visited 29,068 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Pentru inceput ne vom ocupa de aluat: - Punem intr-un bol drojdia, apa calduta si lingurita de zahar, amestecam bine.

2
Facut

Cernem faina intr-un vas mai mare, facem o adancitura in mijloc si turnam in ea compozitia de drojdie cu apa, deasupra presuram un pic de faina. Lasam deoparte pentru 10-15 minute, la loc caldut.

3
Facut

Dupa acest timp vom observa cum incepe sa-si faca efectul drojdia.

4
Facut

Si acum incepem sa framantam un aluat molcut, mai intai amestecam totul, presuram sarea, mai adaugam un pic de apa cam cat va cere faina dumneavoastra, apoi turnam uleiul de masline (puteti sa-l inlocuiti cu ulei de floarea soarelui).

5
Facut

Framantam pina se dezlipeste aluatul de pe maini, il acoperim cu un prosop si il punem la loc caldut, pentru 1-2 ore.

6
Facut

Dupa acest timp aluatul isi va dubla, sau chiar tripla volumul.

7
Facut

Acum vom pregati umplutura: Punem intr-un vas branza, ouale, verdeata taiata marunt si sare.

8
Facut

Amestecam totul bine, cam asa ar trebui sa arate.

9
Facut

Aluatul il impartim in 10-12 bucati aproximativ egale, fiecarei bucati ii dam o forma rotunda.

10
Facut

Presuram un pic de faina pe suprafata de lucru si aranjam bucatile de aluat deasupra, apoi le astupam cu o pelicula alimentara si le lasam pentru 5-10 minute sa se odihneasca.

11
Facut

Era sa uit! Faceti cunostinta cu micul meu ajutor :) , care a insistat foarte mult sa gateasca azi cu mine.

12
Facut

Fiti atenti la ajutor, un pic de neatentie si toata casa e in faina :) .

13
Facut

Luam o bila si o intindem cu facaletul, deasupra o ungem cu un pic de ulei.

14
Facut

La mijloc punem 2 linguri de umputura, intindem uniform, lasand pe la margini putin loc. Mai intai impartim turta in 4 parti egale, facand cate o taietura la capete, apoi mai facem inca o taietura la fiecare parte, astfel trebuie sa obtinem 8 parti egale.

15
Facut

Apoi intindem putin partea din mijloc, cea de sus.

16
Facut

Si o ducem spre mijloc, apasand putin cu degetele.

17
Facut

Apoi intindem partea opusa si o ducem spre cealalta parte, apasam usor sa se uneasca.

18
Facut

Procedam astfel cu partile laterale.

19
Facut

Si cu partile ramase.

20
Facut

Pina formam placinta.

21
Facut

Incalzim bine uleiul de floarea soarelui intr-o tigaie si punem placinta sa se prajeasca cu fata in jos, la foc mediu.

22
Facut

Cand se rumeneste, o intorci pe partea cealalta.

23
Facut

O scoatem pe un platou asternut cu o hartie de bucatarie.

24
Facut

Procedam astfel pina facem toate placintelele.

25
Facut

Se servesc calde cu un pahar de vin rosu.

26
Facut

Pofta buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
Pilaf de orez cu ciuperci
anterior
Pilaf de orez cu ciuperci
Turta dulce cu banane si gem
urmator
Turta dulce cu banane si gem

Adauga comentariu