Ingrediente
-
Porumb proaspat
Mod de preparare
Vara este sezonul porumbului, il consumam in diferite feluri… copt, sau fiert. Un adevarat deliciu cu multe beneficii pentru organismul nostru. Nu pot sa zic ca este o reteta, mai exact este metoda mea de a fierbe porumbul. Daca nu il folositi pe tot, atunci nu-l scoateti din apa altfel nu v-a fi atat de suculent. Aveti grija si la sortul porumbului, al meu este din acel obisnuit… de pe ogorul de la tara si momentul de fierbere este mai mare. Daca ii luati din comert, din acei special pentru fiert „zaharosi”… atunci ii fierbeti mult mai repede, aveti timpul de fierbere in pasii retetei.
Pasi de urmat
1
Facut
|
|
2
Facut
|
|
3
Facut
|
|
4
Facut
|
|
5
Facut
|
|
6
Facut
|
|
7
Facut
|
Daca porumbul este din acela obisnuit, de la tara :) ... atunci adaugati o lingura de zahar, asa vor fi mult mai gustosi. Pentru acei din comert, sort special pentru fierbere, nu este obligatoriu zaharul. Si din momentul fierberii dam flacara mai incet si lasam sa fiarba pentru 40-60 de minute, pentru cei din comert - 20-25 de minute este suficient. |
8
Facut
|