0 0
Porumb fiert

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Porumb proaspat

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Porumb fiert

Ingrediente

Mod de preparare

Vara este sezonul porumbului, il consumam in diferite feluri… copt, sau fiert. Un adevarat deliciu cu multe beneficii pentru organismul nostru. Nu pot sa zic ca este o reteta, mai exact este metoda mea de a fierbe porumbul. Daca nu il folositi pe tot, atunci nu-l scoateti din apa altfel nu v-a fi atat de suculent. Aveti grija si la sortul porumbului, al meu este din acel obisnuit… de pe ogorul de la tara si momentul de fierbere este mai mare. Daca ii luati din comert, din acei special pentru fiert “zaharosi”… atunci ii fierbeti mult mai repede, aveti timpul de fierbere in pasii retetei.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Alegeti porumb invelit cu frunze, il desfaceti un pic la varf... boabele ar trebui sa fie moi si fragede.

2
Facut

Deci, curatam porumbul de frunze.

3
Facut

Daca sunt prea mari ii puteti taia in jumatate, sau sa le taiati un pic varfurile. Ii aranjati apoi intr-o cratita mai mare.

4
Facut

Acoperiti cu un strat subtire de frunze... luati mai de la mijloc sa fie mai curatele :)

5
Facut

Turnam apoi in cratita apa cat sa acopere porumbul bine, presati cu mana ca sa stiti cata apa sa puneti fiindca porumbul se ridica la suprafata. Si puneti cratita la fiert.

6
Facut

Puneti capacul la cratita, dar nu de tot altfel riscati sa murdariti tot aragazul.

7
Facut

Daca porumbul este din acela obisnuit, de la tara :) ... atunci adaugati o lingura de zahar, asa vor fi mult mai gustosi. Pentru acei din comert, sort special pentru fierbere, nu este obligatoriu zaharul. Si din momentul fierberii dam flacara mai incet si lasam sa fiarba pentru 40-60 de minute, pentru cei din comert - 20-25 de minute este suficient.

8
Facut

Se servesc calzi, presurati cu un pic de sare... de curand am aflat ca sunt mult mai gustosi daca ii ungeti cu un pic de unt atunci cand sunt calzi.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Carne de vitel in sos de lamaie (Piccatina al limone)
urmator
Rulada din piept de pui cu cascaval

Adauga comentariu