0 0
Prajitura cu mere si faina de secara

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

150 gr Faina integrala de secara
2-3 buc Mere medii
100 gr Unt moale, la temperatura camerei
150 gr Zahar
1 lingura Zahar pudra optional
3 buc Oua
1 lingurita Praf de copt
1-2 lingurite Scortisoara

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Prajitura cu mere si faina de secara

Ingrediente

Mod de preparare

Astazi vom pregati o prajitura deosebita cu mere, zic si eu “deosebita”, fiindca in loc de faina alba vom folosi faina integrala de secara. Dupa parerea mea, mult mai sanatoasa si mult mai gustoasa, iar daca inlocuiti zaharul alb cu cel brun o sa fie si mai bine.

(Visited 483 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Intr-un vas mixam bine zaharul cu untul moale.

2
Facut

Apoi, unul cate unul, adaugam ouale, mixam bine dupa fiecare ou, pana se omogenizeaza totul si obtinem o compozitie spumoasa.

3
Facut

Praful de copt il incorporam in faina de secara si apoi le adaugam in vasul cu aluat, mixam bine sa nu fie cocoloase.

4
Facut

Merele le spalam, le curatam de coaja si de cotor, apoi le taiem in jumatate, apoi felii mai mari.

5
Facut

Trecem aluatul intr-o tava rotunda in care vom pune o hartie de copt (tava mea are 24 cm) si vom unge putin peretii cu unt, nivelam un pic aluatul cu o spatula. Apoi aranjam feliile de mere, le adancim un pic in aluat, deasupra dam cu scortisoara. Dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute la temperatura de 180 grade °C.

6
Facut

Dupa acest timp, facem testul cu scobitoarea, o scoatem de la rola si o lasam sa se raceasca.

7
Facut

Optional puteti sa o presurati deasupra cu zahar pudra, feliati si savurati :) .
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Chifle dulci cu stafide
urmator
Turte cu chefir

Adauga comentariu