0 0
Prajitura cu mere

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

300 gr Faina alba calitate superioara 2-3 linguri pentru tapetat forma de copt
200 gr Zahar
3 buc Oua sau 4 mai mici
3-4 buc Mere
130 gr Lapte de vaca
0,5 buc Lamaie 2-3 linguri de suc
100 ml Ulei de floarea soarelui
10 gr Unt
1 plic Praf de copt
1 buc Esenta de vanilie
1-2 linguri Zahar pudra

Prajitura cu mere

Ingrediente

Mod de preparare

Share

„Te invit la un ceai 🙂 !” Astazi am pregatit o prajitura delicioasa cu mere, reteta am mostenit-o de la bunica mea, o prajitura pufoasa si cu un gust dulce-acrisor. Te asigur ca merita incercata!

(Visited 30 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Intr-un vas mai adanc batem ouale, zaharul si esenta de vanilie.

2
Facut

Apoi adaugam laptele si uleiul, amestecam.

3
Facut

Si adaugam faina in care am incorporat praful de copt, amestecam bine sa nu fie cocoloase.

4
Facut

Curatam merele de coaja si de cotor, apoi le taiem felii mici.

5
Facut

Le stropim cu sucul de lamaie pentru ca sa nu se oxideze.

6
Facut

Adaugam in aluat bucatelele de mere, amestecam totul bine.

7
Facut

Ungem cu unt o forma de copt (26 cm) si o tapetam cu faina, sau pesmet. Trecem aluatul in ea si il nivelam un pic. Se da tava la cuptor pentru 40-50 de minute la temperatura de 180 grade °C.

8
Facut

Dupa acest timp, facem testul cu scobitoarea, o scoatem de la rola si o lasam sa se raceasca, optional puteti sa o presurati deasupra cu zahar pudra.

9
Facut

O scoateti din tava si o taiati felii.
Pofta Buna!

Adelina

Mini musaca de cartofi cu bacon
anterior
Mini musaca de cartofi cu bacon
Mix de legume la cuptor
urmator
Mix de legume la cuptor
Mini musaca de cartofi cu bacon
anterior
Mini musaca de cartofi cu bacon
Mix de legume la cuptor
urmator
Mix de legume la cuptor

Adauga comentariu