0 0
Prajitura cu visine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

380 gr Faina alba
225 ml Lapte de vaca
3 buc Oua
220 gr Zahar
220 ml Ulei fara miros
1 plic Praf de copt
1 buc Esenta de vanilie
1 buc Lamaie doar coaja
300-350 gr Visine
1-2 linguri Zahar pudra optional

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Prajitura cu visine

Ingrediente

Mod de preparare

Pregatim o prajitura foarte simpla si foarte delicioasa, cu un gust dulce-acrisor si o aroma placuta de lamaie. Vara folosesc visinele proaspete, iar iarna pe cele conservate. In pasii de mai jos o sa cunoasteti o metoda foarte simpla de scoatere a samburilor din visine, fara a le trauma foarte tare, asta daca nu dispuneti de un aparat mai sofisticat 🙂 .

(Visited 90 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Eu scot samburii cu o agrafa de par, asa visinele nu se traumatizeaza si nu se distruge pulpa lor.

2
Facut

Scoatem samburele cam in felul urmator, pana terminam toate visinele.

3
Facut

Intr-un bol adaugam ouale, zaharul si esenta de vanilie, amestecam totul bine cu un tel.

4
Facut

Apoi adaugam uleiul si laptele.

5
Facut

Incorporam praful de copt in faina.

6
Facut

Si o adaugam in vas, amestecand continuu sa nu fie cocoloase.

7
Facut

Radem coaja de la lamaie si o adaugam in vasul cu aluat.

8
Facut

Asternem cu hartie de copt tava si turnam in ea aluatul, il nivelam si distribuim uniform pe toata suprafata.

9
Facut

Punem visinele deasupra si o dam la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute, la temperatura de 180-200°C.

10
Facut

Dupa acest timp, ii faceti testul cu scobitoarea si daca iese bine, atunci puteti sa scoateti prajitura din cuptor, lasati sa se raceasca complet.

11
Facut

Apoi portionati si dati cu zahar pudra.

12
Facut

Dupa care o serviti cu mare placere.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Ciorba de cartofi cu carne afumata
urmator
Visine conservate

Adauga comentariu