0 0
Prajitura Ursul olimpic

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

300 gr Faina alba
200 gr Margarina
130 gr Zahar
3 buc Oua
1 buc Esenta de vanilie
1 lingurita Praf de copt
1 lingurita Ulei de floarea soarelui un pic pentru uns forma

Prajitura Ursul olimpic

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Haideti sa incepem cu o mica istorioara a acestui ursulet olimpic si anume cu originea imaginei lui, deci… Cu ocazia incheierii Jocurilor Olimpice din 1980, care a avut loc în Uniunea Sovietică, un ursulet de plus zboara sub cantecul simbolic realizat de Lev Leshchenko aducand lacrimi sincere de bucurie si emotii. Iata ca au trecut mai mult de 30 de ani de la Jocurile Olimpice din 1980, care a avut loc în capitala Rusiei, unde simbolul – Olimpic fu un ursulet de plus, a fost si este un erou popular. A fost creat de Victor Chizhikov – ilustrator de carti. In anul 1980 acest ursulet a primit faima si recunoasterea in intreaga lume. Fericiti erau cei care puteau obtine imaginea unui urs, a unui pandantiv sau a unei statuete.
Mie mi-a ramas ca mostenire, daca sincer nici nu mai stiu de la cine, niste forme de copt pe aragaz foarte bune si printre ele era si aceasta cu ursuleti. Aceste prajituri ne le facea mama cand eram mici… acum mi-a venit si mie randul 😉 Reteta de aluat am preluat-o din caietelul mamei, ajutorul ma astepta cu nerabdare, asa ca am pornit la lucru! Nu se pregatesc greu, sunt foarte gustoase si aratoase… baietilor le-au placut foarte mult acesti ursuleti.

(Visited 24 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Intr-un vas punem zaharul, ouale si esenta de vanilie. Amestecam totul bine.

2
Facut

Margarina o topim la aragaz sau in cuptorul cu microunde, o lasam sa se raceasca si o adaugam in vas. Amestecam bine.

3
Facut

Dupa care, incorporam praful de copt cu faina si adaugam in vas amestecand bine sa nu fie cocoloase.

4
Facut

Trebuie sa fie un aluat lipicios.

5
Facut

Dupa cum am mai zis, aveti nevoie de o forma de copt pe aragaz ... si de un mic ajutor :)

6
Facut

Infierbantam forma bine si o ungem cu un pic de ulei, procedura aceasta o facem doar o singura data, apoi nu va fi nevoie.

7
Facut

Punem cu o lingura cate putin din aluat doar pe o parte a ursuletilor, distribuind bine peste tot. Inchidem forma si coacem pe ambele parti cate 3 minute, la foc mediu.

8
Facut

Din cand in cand mai verificam sa nu se arda... nu ii lasati fara supraveghere, se fac foarte repede.

9
Facut

Dupa ce s-au copt ii trecem pe un platou mai mare in care punem un servetel de hartie. Coacem apoi toate prajiturile pana terminam tot aluatul din vas.

10
Facut

Surplusul il dam jos foarte usor, il atingi si cade.

11
Facut

La final trebuie sa aveti uite asa ursuleti frumosi.

12
Facut

In sectiune aratand cam asa.

13
Facut

Foarte gustosi, numai buni cu o cana de ceai sau un pahar de lapte.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Graul incoltit si beneficiile lui
urmator
Salata „Gingasie”
anterior
Graul incoltit si beneficiile lui
urmator
Salata „Gingasie”

Adauga comentariu