1 0
Pulpa de miel la cuptor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

2 buc Pulpa de miel 1,5-2 kg , nu mari
100 ml Ulei de masline
8-10 catei Usturoi mari
1 lingurita Piper negru macinat
3-4 crengute Rozmarin
2 lingurite Sare
0,5 buc Lamaie
1-2 kg Cartofi optional

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pulpa de miel la cuptor

Ingrediente

Mod de preparare

Asa…pasca cu branza avem, cozonacii sunt si ei gata, dar parca ceva ne lipseste… sigur, mielul! Inca din strabuni era primit ca la mesele de Paste sa se gateasca bucate din miel, el fiind simbolul ce se regasea pe masa oricarui crestin. Va prezint reteta dupa care am pregatit mielul anul acesta: “Pulpa de miel la cuptor”. Un mic secret pe care as vrea sa-l impartas cu voi ar consta in condimentarea si marinarea carnii, trebuie sa urmati cu strictete pasii, ingredientele si timpul descris in reteta, pentru ca la final sa obtineti o carne moale, frageda si aromata.

(Visited 63 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Spalam bine pulpele de miel, luam o pulpa si facem niste taieturi in carne, nu pina la capat, pe o parte si pe alta.

2
Facut

Apoi ungem carnea cu un pic de ulei si o masam bine.

3
Facut

Saram si piparam pe ambele parti.

4
Facut

Curatam de coaja usturoiul si-l taiem felii, rupem frunzulitele de rozmarin de pe crengute si punem cate putin in fiecare taietura, pe o parte si pe alta a carnii.

5
Facut

Procedam astfel si cu cealalta bucata de carne. Apoi le trecem intr-o tava unsa cu ulei in care punem cativa catei de usturoi si rozmarinul ramas, deasupra stropim cu sucul de lamaie. Astupam cu o folie alimentara si punem totul la rece, sa se marineze pentru 5-6 ore, sau mai bine peste noapte.

6
Facut

Dupa acest timp, spalam si curatam de coaja cartofii, stropim cu un pic de ulei, saram si piparam.

7
Facut

Si-i aranjam in tava linga carnea care deja s-a marinat bine.

8
Facut

Dam tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 180°C , pentru aproximativ 1-2 ore, periodic amestecand cartofii, sa nu sa se arda.

9
Facut

Dupa acest timp, carnea ar trebui sa fie rumena si frumoasa.

10
Facut

Se aranjeaza pe un platou, se infrumuseteaza cu verdeata si se poate de servit.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Cozonaci cu nuca, cacao si bezea
Sparanghel la tigaie cu usturoi, lamaie si parmezan
urmator
Sparanghel la tigaie cu usturoi, lamaie si parmezan

Adauga comentariu