1 0
Racitura din cucos (Piftie)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

2-3 kg Carne de cucos un cucos
2-3 buc Ceapa
10-15 catei Usturoi
1 lingura Piper negru boabe 15-20 boabe
2 buc Frunze de dafin
1 lingura Sare dupa gust

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Racitura din cucos (Piftie)

Ingrediente

Mod de preparare

Ei si cum se apropie cu pasi grabiti sarbatorile de iarna, am hotarat sa va impartas si cateva retete pe care le gatesc obligatoriu pentru masa festiva. Una dintre acestea este si “Racitura din cucos (Piftie)”, pentru aceasta reteta am folosit un cucos de casa, asa ca nu a fost nevoie sa folosesc gelatina. Este o mancare foarte buna si sanatoasa. Cel mai mare neajuns al acestei retete este timpul de preparare mai indelungat fata de alte mancaruri, trebuie sa fiarba la foc foarte incet aproximativ 5-6 ore, dar va pot spune ca merita tot timpul si efortul depus.

(Visited 278 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Pregatim carnea de cucos: o spalam bine in cateva ape, o portionam si o aranjam atent intr-o cratita. Deasupra turnam apa cat sa cuprinda carnea, eu asa masor nivelul apei: apas cu mana carnea, apa trebuie sa fie nu mai mult de 2 degete deasupra ei si o punem la fiert.

2
Facut

Sa fiti atenti la spuma care se formeaza, o srtrangeti pe toata cu o lingura si cand incepe sa fiarba, faceti focul mic.

3
Facut

Curatam ceapa si usturoiul, dupa 15-20 de minute de fierbere le adaugam in cratita impreuna cu frunza de dafin, piperul negru boabe si sarea. Lasam totul sa fiarba pentru 5-6 ore la foc mic, fara a pune capacul deasupra.

4
Facut

Dupa acest timp, scoatem atent carnea din cratita in care a fiert.

5
Facut

Apoi supa de carne o trecem printr-o strecuratoare intr-un vas aparte, gustam daca este destul de sarata si daca mai este nevoie, mai adaugam un pic si amestecam bine, lasam sa se raceasca pentru un timp.

6
Facut

Apoi aranjati carnea in farfurii mai adanci si turnati deasupra supa racorita, infrumusetati dupa preferinta si puneti farfuriile la rece pina se prinde bine racitura.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
Chifle cu lapte
anterior
Chifle cu lapte
Supa de pui cu orez si legume
urmator
Supa de pui cu orez si legume

Adauga comentariu