0 0
Rata in sos de bere

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1-1,5 kg Carne de rata
800-1 l Bere
2 buc Ceapa medii
1-2 linguri Stafide
30 gr Unt
2 crengute Cimbru
1-2 crengute Rozmarin
1-2 fire Salvie
1 lingurita Sare dupa gust
0,25 lingurita Piper negru macinat

Rata in sos de bere

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Zilele trecute am fost in ospetie la fratele mamei la tara, la plecare am primit in dar o rata muta, ocolul unchiului era plin cu asa frumuseti. Mare noroc am mai avut ca era deja taiata, tot ce mi-a trebuit a fost doar sa o prepar 🙂 . Carnea de rata muta nu este asa de grasa si are un gust placut. Aceasta reteta merge cu oricare alt fel de rata. Timpul de fierbere depinde de varsta ratei, daca este batrana, atunci vei avea nevoie de mai mult timp pentru a o pregati. In rest, se prepara foarte usor si e foarte gustoasa.

(Visited 595 times, 9 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Punem stafidele in apa calduta pentru 20 de minute.

2
Facut

Curatam ceapa si pregatim verdeata.

3
Facut

Spalam bine carnea si o taiem bucati medii.

4
Facut

O punem la prajit intr-o tigaie bine incinsa fara ulei, cu pielea in jos.

5
Facut

O rumenim bine pe ambele parti.

6
Facut

Apoi scoatem carnea intr-un vas, punem in tigaie untul si ceapa taiata felii mari, o rumenim un pic.

7
Facut

Dupa care, adaugam inapoi carnea, le calim impreuna pentru 10-15 minute la foc mediu.

8
Facut

Apoi adaugam berea.

9
Facut

Cand da in clocot, adaugam crengutele verzi, saram si piparam, amestecam bine, punem capacul la tigaie, dam focul mai incet si lasam sa se pregateasca pentru 1,5-2 ore.

10
Facut

Dupa acest timp adaugam stafidele, marim un pic flacara la aragaz si lasam la foc inca pentru 10 minute, fara capac.

11
Facut

Puneti carnea pe un platou, sau farfurie si o stropiti cu sosul ei, infrumusetati cu verdeata si o puteti servi.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Dovlecei umpluti cu mozzarella la cuptor
urmator
Biscuiti de casa
anterior
Dovlecei umpluti cu mozzarella la cuptor
urmator
Biscuiti de casa

Adauga comentariu