0 0
Ratatouille

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

2 buc Dovlecei medii
2-3buc Ardei gras
1 buc Vinete
1 buc Ceapa
3 buc Rosii
4-5 catei Usturoi
1 lingurita Sare dupa gust
0,25 lingurita Piper negru macinat
1 crenguta Busuioc proaspat sau 0,5 lingurita de cel uscat
100 ml Ulei de floarea soarelui sau de masline

Ratatouille

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Este varianta clasica de „Ratatouille”… Eu as zice ca este o tocanita perfecta de legume. Este o reteta franceza, plus un pic de improvizari 🙂 In reteta de baza trebuia sa folosesc o lingurita de „ierburi de provence”, eu nu am avut… asa ca, am folosit doar piper negru macinat si niste frunzulite de busuioc proaspete. Nu m-am putut abtine si am facut dintr-o cantitate dubla de ingrediente… atat e de gustos 😉 Este bun atat cald cat si rece. Puteti servi acest fel de mancare asa ca atare sau pe langa mancarea preferata.

(Visited 27 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Pregatim din timp toate ingredientele. Spalam toate legumele apoi le taiem cubulete mai mari. Ardeii grasi pot fi de diferite culori, eu am folosit rosu si verde.

2
Facut

Dovlecelul la fel il taiem cubulete.

3
Facut

Urmeaza apoi vanata...

4
Facut

Punem ardeiul la prajit intr-o tigaie cu ulei, il pregatim repede la foc iute, periodic amestecand.

5
Facut

Cand incepe sa se rumeneasca, il scoatem atent cu o spatula si-l punem intr-un vas.

6
Facut

In aceeasi tigaie punem dovlecelul si calim la foc iute, amestecand periodic.

7
Facut

Cand este gata, il trecem in vasul cu ardei.

8
Facut

Apoi vine randul vinetei... aceeasi procedura.

9
Facut

Dupa ce se rumeneste un pic, o trecem si pe ea in vasul cu celelalte legume pregatite.

10
Facut

Decojim ceapa, apoi o taiem bucati mai mari, o punem la prajit in tigaie... dar mai intai de toate mai adaugam un pic de ulei fiindca vanata a absorbit totul.

11
Facut

Spalam rosiile si le taiem bucati, cand ceapa se rumeneste un pic, le adaugam in tigaie. Le pregatim la foc mediu, amestecand periodic.

12
Facut

Ar trebui sa fie un sos mai gros. Cand sosul se ingroasa... curatim de coaja usturoiul si-l taiem felii, dupa care il adaugam in tigaie.

13
Facut

Amestecam un pic si acum adaugam aici si celelalte legume. Lasam sa se pregateasca impreuna pentru maxim 5 minute.

14
Facut

Saram, piparam si adaugam busuiocul taiat marunt. Amestecam usor totul, punem capacul deasupra si stingem focul.

15
Facut

Lasam sa se patrunda totul pentru inca 25-30 de minute, apoi se poate de servit.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Paste cu sos de rosii si ton
urmator
Supa de pui cu galuste
anterior
Paste cu sos de rosii si ton
urmator
Supa de pui cu galuste

Adauga comentariu