0 0
Rosii cherry marinate

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rosii cherry marinate

Ingrediente

Mod de preparare

Anul acesta am avut o roada bogata de rosii cherry, asa ca, dupa ce mi-am facut provizii bune de rosii la congelator, am hotarat sa fac si cateva borcane de rosii marinate. O reteta foarte buna si reusita. Si daca la rosiile obisnuite prelucrarea termica e de 2 ori, atunci aici se face doar o singura data, rosiile fiind mai mici se patrund mai bine si mai repede. Eu pun mirodeniile la fiert in cratita, dar daca sunteti incepatori in bucatarie, v-as sfatui sa le portionati in fiecare borcan, asa e mult mai usor. Aceste rosii marinate sunt foarte frumoase si gustoase, le puteti servi chiar si la masa de sarbatoare.

(Visited 272 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Alegem rosii proaspete.

2
Facut

Pregatim celelalte ingrediente: Morcovii ii spalam si decojim, ardeii ii spalam, le scoatem cotorul si-i taiem bucati mari. Usturoiul il curatam de coaja, spalam toata verdeata.

3
Facut

Rosiile le spalam bine si le scoatem coditele.

4
Facut

In borcanul de un litru punem cateva frunze de telina, 1-2 frunze de coacaza neagra si o crenguta de marar uscat.

5
Facut

Apoi punem cateva felii de morcov, 2-3 felii de ceapa si cateva bucati taiate marunt de ardei gras si 3-4 catei de usturoi, ca in poza.

6
Facut

Apoi umplem borcanul bine cu rosii, procedam asa pana finisam toate rosiile pregatite. Dupa care, umplem borcanele cu apa, pentru a masura cantitatea necesara pentru marinada.

7
Facut

Apoi apa din borcane o turnam intr-o cratita mai mare si pregatim marinada: pentru fiecare borcan de 1 litru vom folosi - 2 linguri rase de sare, 2 linguri rase de zahar, amestecam bine pana se dizolva. In cratita adaugam frunze de dafin - 2 bucati pentru fiecare borcan, boabe de piper negru- 5-7 pentru fiecare borcan, ienibahar - cate o boaba pentru fiecare borcan. Lasam sa fiarba pentru 10 minute, din timpul fierberii.

8
Facut

Maruntim bine o pastila de aspirina.

9
Facut

Si o adaugam in borcan, deci ati inteles bine: - O pastila de aspirina la borcanul de 1 litru :) .

10
Facut

Dupa care incepem sa umplem borcanele cu marinada, punand si cateva mirodenii din vas. Sigilam borcanul cu capac sterilizat.

11
Facut

Borcanele le punem cu capacele in jos si le astupam cu o plapuma calda. Le lasam pana a doua zi.

12
Facut

Dupa care le depozitam la rece intr-o camara, sau in beci.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Compot din piersici
urmator
Peste la cuptor

Adauga comentariu