0 0
Rulada din carne de vitel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1-1,2 kg Carne de vitel muschi
150 gr Bacon taiat felii subtiri
150 gr Cascaval
150-180 gr Ciuperci champinion o cutie mica de ciuperci in ulei de floarea soarelui
1 lingurita Sare
1,5 lingurita Piper negru macinat
4-5 catei Usturoi
1-2 crengute Rozmarin
50-70 ml Ulei de masline

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rulada din carne de vitel

Ingrediente

Mod de preparare

De obicei pe masa de Craciun se inghesuie mancarurile pregatite din carne de purcel, de data aceasta pe masa noastra de sarbatoare s-a strecurat o reteta preparata din carne de vitelus. Am pregatit o rulada din carne de vitel extraordinar de gustoasa si v-o propun cu mare incredere si dumneavoastra. Nu se pregateste greu, in locul feliilor de bacon poti folosi felii de prosciutto si ai nevoie doar de un pic de indemanare la rulat si la legat rulada 🙂 . Spor la munca!

(Visited 379 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Desfacem carnea subtire aproximativ 1-1,5 cm.

2
Facut

O punem pe suprafata de lucru, o saram si piparam.

3
Facut

Deasupra aranjam un strat din feliile de bacon.

4
Facut

De data aceasta am trisat un pic :) , am folosit ciuperci din cutie, dar daca aveti proaspete le prajiti un pic in tigaie, dupa care le lasati sa se raceasca.

5
Facut

Cascavalul il taiem cubulete mici si le distribuim, impreuna cu ciupercile, in urmatorul strat peste carne.

6
Facut

Rulam strans carnea.

7
Facut

Si apoi o legam cu ata de bucatarie.

8
Facut

Punem ulei intr-o tigaie in care sa incapa rulada din carne, punem 2-3 catei de usturoi in ulei si ii rumenim putin, apoi ii scoatem sa nu dea un gust amarui uleiului.

9
Facut

Rumenim carnea pe toate partile, la foc iute. Mai intai la un capat.

10
Facut

Apoi la celalalt capat, atent caci sar stropi fierbinti de ulei.

11
Facut

Dupa care o aranjam in tigaie.

12
Facut

Cu ajutorul unei spatule intoarcem carnea de pe o parte pe alta.

13
Facut

Pana se rumeneste un pic.

14
Facut

Intr-o tava de copt asternem un patut pentru rulada noastra :) din crengute de rozmarin, ulei de masline si cativa catei de usturoi.

15
Facut

Aranjam atent carnea deasupra.

16
Facut

O astupam cu capac, sau cu o folie de aluminiu si o dam in coptorul preincalzit pentru 50-60 de minute la temperatura de 200°C.

17
Facut

Dupa acest timp, scoatem folia de aluminiu si lasam sa se rumeneasca bine carnea, aproximativ pentru inca 10-15 minute, stropind-o din cand in cand cu sosul lasat de ea.

18
Facut

O scoatem de la rola si o lasam sa se raceasca un pic. Apoi o transferam pe un fund de lemn si atent ii scoatem atele si o taem felii.

19
Facut

Aranjati feliile pe un platou si infrumusetati cu verdeata.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Cartofi crocanti la rola
urmator
Salata de conopida

Adauga comentariu