0 0
Salata de dovlecei si legume marinate

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1-2 buc Dovlecei mici
1-2 buc Morcov
1 buc Ardei gras
1 buc Ceapa
4-5 buc Usturoi
50 ml Ulei de floarea soarelui
2 linguri Otet de mere
1 lingurita Sare
1 lingurita Zahar
0,25 lingurita Piper negru macinat

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Salata de dovlecei si legume marinate

Ingrediente

Mod de preparare

Salata de legume marinate, o salata perfecta pentru orice ocazie si sarbatoare. Eu am indragit-o din prima, sunt sigura ca o sa va placa si voua 🙂 . Eu am folosit o razatoare din acea mai deosebita, dar nu este obligatoriu, trebuie doar sa tai toate legumele felii subtiri. Dar daca totusi ai procurat recent asa o razatoare si vrei sa o incerci… atunci ai mare grija la degete, taie foarte bine 😉 . Otetul de mere il poti inlocui cu unul simplu de 6%, sau de 9%. Inainte de servire poti sa mai adaugi si ceva verdeata, dupa preferinta fiecaruia.

(Visited 7 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Cel mai important este sa nu folositi dovlecei batrani, ar trebui sa fie cat mai proaspeti si fragezi. Eu am cules din gradina doi dovlecei micuti, asa cam cat palma mea. Deci bio, ecologici si da... sunt din gradina mea :) .

2
Facut

Asa, urmeaza sa pregatim toate ingredientele, legumele le spalam si curatam.

3
Facut

Dovleceii ii taiem felii subtiri, dupa cum am mai zis eu am folosit o razatoare pentru ca sa fiu sigura ca toate feliile sunt la fel.

4
Facut

Punem dovleceii intr-un vas mai mare.

5
Facut

Schimbam dispozitivul la razatoare si taiem morcovii.

6
Facut

Betisoare subtiri, pai. Le adaugam la dovlecei.

7
Facut

Ardeiul si ceapa le taiati solzisori subtiri.

8
Facut

Le adaugati apoi in vasul pentru salata, deasupra urmeaza sa puneti usturoiul maruntit bine.

9
Facut

Incingeti bine uleiul intr-o tigaie si il turnati apoi deasupra usturoiului.

10
Facut

Saram si piparam, adaugam zaharul si otetul de mere. Amesteam bine totul.

11
Facut

Astupam vasul cu o folie alimentara si lasam la frigider sa se marineze bine salata noastra pentru minim 8 ore.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Ghiveci din legume
urmator
Biscuiti cu arahide

Adauga comentariu