0 0
Salata de vinete coapte cu rosii

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

3-4 buc Vinete mari
1 buc Ceapa
3-4 buc Rosii medii
0,5-1 lingurita Sare dupa gust
2 linguri Ulei de floarea soarelui sau ulei de masline
0,25 lingurita Piper negru macinat optional

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Salata de vinete coapte cu rosii

Ingrediente

Mod de preparare

Zilele trecute v-am aratat metoda mea preferata de coacere a vinetelor, astazi o sa va arat cum sa faceti o salata foarte gustoasa si sanatoasa din vinete coapte. Vinetele le coaceti cum doriti voi: in cuptor, pe aragaz, sau afara pe o tabla speciala din metal, mai jos eu am redat succint procedura de coacere a vinetelor, daca doresti mai detailat, pe pasi cu poze, atunci vezi linkul, procedura e una simpla si usoara. Eu mai adaug in aceasta salata 1-2 catei de usturoi pisat, ii da un gust deosebit, dar o sa observati ca la ingrediente el lipseste, asa ca, usturoiul este optional, dupa gustul fiecaruia. Aceasta salata o puteti servi asa ca atare, sau ca aperitiv pe felii de paine, pe crutoane aromate… este pur si simplu delicioasa!

(Visited 71 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Pregatirea vinetelor :
Le spalam bine, le intepam un pic cu o scobitoare si le aranjam pe o tava de copt, le coacem in cuptorul preincalzit la temperatura de 200-220°C timp de 40-45 de minute, totul depinde de marimea vinetelor. Apoi le lasam sa se raceasca, le curatam de coaja si le punem intr-o sita sa lase sucul lor amar, 30-40 de minute, dupa care, le spalam bine sub jetul de apa rece si iarasi le lasam in sita, deja sa se scurga bine de apa.
Le taiem marunt cu un cutit si le punem intr-un vas mai mare, in care vom face salata.

2
Facut

Ceapa o curatam de coaja si o taiem marunt, o adaugam in vasul cu vanata.

3
Facut

Spalam bine rosiile, le curatam de partea verde, le taiem cubulete mici si le adaugam in vasul pentru salata, la celelalte ingrediente.

4
Facut

Apoi adaugam uleiul, saram si piperam, amestecam totul bine. Lasam un pic sa se patrunda toate ingredientele si se poate de servit.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Pastrama din piept de pui
urmator
Chifle dulci cu stafide

Adauga comentariu