0 0
Salata de vinete

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

3 buc Vinete medii
3-4 buc Oua
1 buc Ceapa
2-3 linguri Ulei de masline
3-4 linguri Maioneza
1 lingura Zahar pentru marinat
1 lingura Sare
1 lingura Otet de masa
0,25 lingurita Piper negru macinat optional

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Salata de vinete

Ingrediente

Mod de preparare

O salata senzationala de vinete, sunt sigura ca inca nu ai incercat-o! Foarte gustoasa, la mine in familie a avut un mare succes. Vanata puteti sa o prajiti in tigaie, dar dupa parerea mea e foarte uleioasa, asa ca va propun sa o pregatiti la rola, nu difera prea mult gustul, dar e mai sanatoasa. Daca sunteti amatori de mancare mai picanta, puteti sa adaugati un catel de usturoi pisat bine, ii va da un gust mai intens, dar fiecare cum prefera.

(Visited 53 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Spalam bine vinetele, le taiem un pic capetele, apoi le taiem felii cam de grosimea unui deget aratator.

2
Facut

Dupa care, le taiem fasii.

3
Facut

Le punem intr-un vas, le saram bine si le lasam pentru 30 de minute sa lase sucul lor amar.

4
Facut

In acest timp, marinam ceapa: o decojim, o taiem in jumatate, apoi felii.

5
Facut

O punem intr-un vas, adaugam 1 lingura de zahar, jumatate de lingura de sare si o lingura de otet de masa.

6
Facut

Deasupra turnam apa fierbinte, cat sa cuprinda totul, lasam sa se marineze pentru 10-15 minute.

7
Facut

Vinetele le spalam sub jetul de apa.

8
Facut

Le scurgem bine, le punem intr-un vas mai mare, adaugam uleiul si amestecam bine.

9
Facut

Le aranjam apoi pe o tava acoperita cu hartie de copt, le dam la rola pentru 30-35 de minute, la temperatura de 180-200°C.

10
Facut

Pina se rumenesc frumos, le lasam apoi sa se raceasca complet.

11
Facut

Ouale le fierbem tari, aproximativ 9-10 minute din momentul fierberii, le decojim, le taiem in jumatate, apoi felii.

12
Facut

Intr-un vas mai mare punem vanata, ouale, ceapa scursa bine de apa.

13
Facut

Adaugam maioneza, piparam si amestecam totul usor.

14
Facut

Gustati de sare si daca mai este nevoie, mai adaugati un pic.

15
Facut

Si asta este tot :) .
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Coltunasi cu branza
urmator
Papanasi

Adauga comentariu