2 0
Salata „Mimoza”

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

230 gr Conserva de peste in ulei o conserva
5 buc Oua
2 buc Cartofi mari
2 buc Morcov mari
1 buc Ceapa mica
300-350 ml Maioneza
100-150 gr Cascaval
0,25 lingurita Sare

Salata „Mimoza”

Ingrediente

Mod de preparare

Share

O salata foarte fina si gustoasa, se face cu conserva de peste in ulei, eu am folosit o conserva de sardina in ulei, dar cred ca ar merge si cu bucatele de ton. Daca o pregatesti de cu seara si o pui la frigider, deasupra sa o acoperi cu o pelicula alimentara, pentru a nu se usca galbenusurile si sa nu isi strice aspectul. Ingredientele folosite la prepararea acestei salate sunt aseamanatoare cu cele din „Salata cu ficat de batog”, dar la gust e foarte diferita, merita sa o incercati 🙂 .

(Visited 3.807 times, 10 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Pregatim toate ingredientele: cartofii si morcovii se fierb cu coaja, dupa ce au fiert ii curatati. Ceapa o curatam de coaja si o taiem marunt. Ouale se fierb tari, se trec prin apa rece si se curata de coaja, apoi separam galbenusurile de albusuri.

2
Facut

Pestele din conserva se scurge de ulei, se alege de oasele mai mari, si cu o furculita se marunteste bine.

3
Facut

Punem primul strat de salata pe farfurie: dam prin razatoarea cea mare cartofii intr-un strat uniform.

4
Facut

Deasupra punem un strat subtire de maioneza, eu m-am folosit de un saculet de bucatarie, am turnat in el maioneza si i-am taiat un capat mic cu foarfeca, asa este mult mai comod sa o aplicati. Apoi presuram un pic de sare, doar dupa stratul acesta de cartofi.

5
Facut

Urmatorul strat o sa fie pestele din conserva de ulei.

6
Facut

Deasupra punem un strat din ceapa.

7
Facut

Si apoi unul de maioneza.

8
Facut

Urmatorul strat o sa fie cascavalul dat prin razatoarea cea mare, dupa care urmeaza un strat de maioneza.

9
Facut

Apoi dam prin razatoarea cea mare morcovii.

10
Facut

Urmeaza un strat din albusuri date prin razatoare.

11
Facut

Punem un strat de maioneza si nivelam un pic.

12
Facut

Ultimul strat o sa fie din galbenusuri date prin razatoarea cea mica.

13
Facut

Infrumusetam cu verdeata si e de preferat sa o tinem la rece macar pentru 2-3 ore, sa se patrunda totul.

14
Facut

Si aici vedeti cum sunt aranjate straturile :) .
Pofta Buna!

Adelina

Salata de varza cu salam
anterior
Salata de varza cu salam
Chec cu nuca de cocos si ciocolata alba
urmator
Chec cu nuca de cocos si ciocolata alba
Salata de varza cu salam
anterior
Salata de varza cu salam
Chec cu nuca de cocos si ciocolata alba
urmator
Chec cu nuca de cocos si ciocolata alba

Adauga comentariu