0 0
Sarmale in foi de varza murata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

2 buc Varza murata
400-450 gr Orez rotund
2 buc Ceapa mari
3 buc Morcov
500 gr Carne de pui
2-3 linguri Sos de rosii
100-150 ml Ulei de floarea soarelui
0,5 lingura Sare dupa gust
0,5 lingurita Piper negru macinat
1-2 buc Frunze de dafin

Sarmale in foi de varza murata

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Aceste sarmale le facem mai des in perioada rece a anului, atunci cand varza e deja murata. Au un gust specific, acrisor. Pe parcurs o sa postez si alte retete de sarmale lafel interesante si gustoase.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Varza o spalam si o lasam cam pentru o ora in apa.

2
Facut

Decojim ceapa si o taiem marunt, o punem sa se caleasca in ulei la foc moderat.

3
Facut

Spalam si decojim morcovul, il dam prin razatoare si il adaugam la ceapa rumenita un pic.

4
Facut

Amestecam totul si lasam sa se caleasca si morcovul.

5
Facut

Adaugam carnea taiata bucatele mici, lasam la foc pentru 10 minute sa se coaca.

6
Facut

Adaugam si sosul de rosii si amestecam.

7
Facut

Spalam in cateva ape orezul.

8
Facut

Il adaugam in tigaie si adaugam 300-400 ml de apa, amestecam si lasam sa se patrunda orezul, saram si piparam si lasam sa se raceasca.

9
Facut

Rupem bucatele mici din frunza de varza, si la un capat punem o lingura de umplutura.

10
Facut

Rulam sarmalele, cineva le prefera mici, dar mie ami plac medii.

11
Facut

Le aranjam una cate una in oala de ceramica, stratul final il acoperim cu frunze de varza, punem si frunza de dafin. Adaugam apa fiarta cat sa cuprinda sarmalele

12
Facut

Acoperim cu o folie argintie si dam la cuptor pentru 40-50 minute la temperatura de 200 grade °C.

13
Facut

Dupa ce sunt gata le lasam un pic sa se patrunda. Le serviti calde cu un pic de smantana sau iaurt.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Friptura de iepure
urmator
Aluat in foi
anterior
Friptura de iepure
urmator
Aluat in foi

Adauga comentariu