1 0
Somon cu rosii si orez

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

2 buc Somon 400 gr
2 buc Rosii
1 buc Ceapa mare
4 catei Usturoi
200 gr Orez 1 pahar
1-2 lingurite Sare
0,5 lingurita Piper negru macinat dupa gust
3-4 linguri Ulei de masline

Somon cu rosii si orez

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Imi place la nebunie acest fel de peste, la fel si copii mei adora combinatia de peste cu orez. Gatitul pestelui din aceasta reteta se aseamana foarte mult cu cel din reteta somon cu rosii cerry la cuptor, doar ca in aceasta reteta am folosit rosii simple. Recomand la toti aceasta reteta de somon cu rosii si orez.

(Visited 27 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Pestele se spala, se sareaza si pipareaza.

2
Facut

Pregatim celelalte ingrediente: rosiile se spala, ceapa si usturoiul se decojesc.

3
Facut

Asternem pe masa o bucata de foaie de aluminiu si deasupra o foaie pentru copt, punem o bucata de peste in mijlocul foii de copt si pe rind celelalte ingrediente: taiem ceapa in jumatate si feliem deasupra pestelui o bucata, apoi feliem si 2 catei de usturoi si la final o sa adaugam 1 rosie feliata. Stropim cu un pic de ulei de masline, saram inca un pic si inchidem plicul cu toate ingredientele, mai antai inchidem foaia de copt si apoi cea de aluminiu. Procedam exact si cu bucata cealalta de peste.

4
Facut

Punem ambele bucati pe o tava si dam la copt pentru 30 de minute la temperatura de 200-220 grade °C.

5
Facut

Dupa 30 de minute, le scoatem de la rola si deschidem plicurile, mai dam la rola inca pentru 5-10 minute sa se rumeneasca un pic.

6
Facut

Orezul il fierbeti dupa preferinta, eu am folosit 1 cantitate de orez la 3 de apa, asa le place la picii mei :) , folositi orezul care va place cel mai mult. Infrumusetati cu verdeata si se poate de servit.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Salata ruseasca „Vinegret”
urmator
Salata cu ficat de batog
anterior
Salata ruseasca „Vinegret”
urmator
Salata cu ficat de batog

Adauga comentariu