1 0
Sos alb cu ciuperci

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

500 gr Ciuperci champinion
500 gr Smantana cu grasime de 20 %
300 ml Apa fiarta
1 buc Ceapa mare, sau 2 mai mici
2 linguri Faina
4-5 linguri Ulei de masline sau de floarea soarelui
1 lingurita Sare dupa gust
0,25 lingurita Piper negru macinat dupa gust
1 buc Frunze de dafin optional
1 legatura Marar verde mica

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sos alb cu ciuperci

Ingrediente

Mod de preparare

Sunt multe metode de preparare a acestei retete de sos alb cu ciuperci, eu il gatesc anume in asa fel, am eu ce am cu retetele ce se prepara repede si usor 🙂 si unde mai pui ca se primeste si foarte gustos. Se serveste cald cu paste, orez fiert, mamaliga, hrisca, sau cum imi place mie – o farfurie mare de sos, deasupra presurat cu parmesan ras si doar cu niste crutoane aromate, un deliciu.

(Visited 2,934 times, 27 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Ceapa o decojim si o taiem felii mari.

2
Facut

Si o punem intr-o tigaie cu uleiul incins, o calim la foc mediu pina se rumeneste un pic.

3
Facut

Spalam bine ciupercile si le taiem felii.

4
Facut

Cand ceapa s-a rumenit, adaugam ciupercile taiate in tigaie. Amestecam bine si lasam sa se prajeasca bine.

5
Facut

Cand ciupercile vor lasa apa, adaugati frunza de dafin, sarea si piperul negru macinat.

6
Facut

Dupa ce s-a evaporat toata apa, adaugam cantitatea de apa fiarta pregatita din timp. Cand incepe sa fiarba totul, punem deasupra un capac, facem focul mai incet si lasam totul sa fiarba pentru 5-10 minute.

7
Facut

Amestecam bine smantana cu faina, sa nu fie cocoloase.

8
Facut

O adaugam la ciuperci, putin cate putin, amestecand continuu. Daca se ingroasa prea tare, mai adaugam un pic de apa fiarta, pana obtinem consistenta dorita. Lasam sa se coaca pentru 3-5 minute.

9
Facut

Taiem marunt mararul.

10
Facut

Si-l adaugam la sosul nostru, amestecam bine, lasam pentru cateva minute sa se patrunda toate aromele si putem sa il servim.

11
Facut

Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
Rosii cherry pentru iarna la congelator
anterior
Rosii cherry pentru iarna la congelator
Oladii cu chefir
urmator
Oladii cu chefir

Adauga comentariu