0 0
Supa crema de ciuperci (de post)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

600-700 gr Ciuperci champinion
1-2 buc Ceapa
1 buc Morcov
3-4 buc Cartofi medii
3-4 linguri Ulei de masline
1 lingurita Sare dupa gust
0,25 lingurita Piper negru macinat
1 buc Frunze de dafin

Supa crema de ciuperci (de post)

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Supele sunt slabiciunea familiei mele… mai ales dupa frumoasele vacante petrecute in Bulgaria, unde la fiecare mic dejun serveam mereu cate un bol plin cu supa crema. Cel mai mult mi-a placut anume supa crema de ciuperci, era o supa ceva mai deosebit de cea pe care o pregatesc… dar este si mai economa 🙂 Calesti un pic legumele, adaugi apa, fierbi, mixezi totul si iata ca ai o supa crema! Deasupra poti toca niste verdeata si o servesti neaparat cu niste crutoane aromate.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Decojim ceapa si o tocam nu prea marunt.

2
Facut

O punem la prajit intr-o cratita mai mare.

3
Facut

Morcovul il curatim de coaja si-l taiem cubulete medii.

4
Facut

Il punem apoi la ceapa care un pic s-a rumenit, amestecam bine si lasam la foc mediu pentru 2-3 minute.

5
Facut

Apoi, spalam bine ciupercile si le taiem bucati mai mari, le adaugam in cratita si amestecam totul bine.

6
Facut

Cartofii ii decojim si taiem cubulete medii.

7
Facut

Si-i adaugam la celelalte ingrediente din cratita de pe foc. Amestecam totul bine, punem capacul deasupra si lasam sa se coaca totul la foc moderat pentru 7-10 minute.

8
Facut

Dupa care, saram, piparam si punem frunza de dafin. Amestecam usor si mai lasam sa se coaca inca pentru cateva minute.

9
Facut

O sa observati ca dupa un timp, ciupercile o sa lase apa.

10
Facut

Acum e timpul sa mai adaugam si noi in vas niste apa... asa doar cat sa acopere bine totul. Lasam sa se pregateasca totul pana sunt gata toate legumele.

11
Facut

Intre timp, va arat cum am facut crutoanele din poza :)
Intr-un bol am pus cateva linguri de ulei de masline si am zdrobit 3 catei de usturoi, am amestecat totul bine.

12
Facut

Si am uns bine cu el feliile de paine, le-am copt in cuptor pana s-au rumenit... se pregatesc foarte repede.

13
Facut

Cand supa de legume este gata, cu ajutorul unui mixer, sau a unui robot de bucatarie mixam totul bine. Acum este momentul sa verificam de sare si daca ti se pare ca este prea densa, mai adaugi un pic de apa fiarta, sa fie fierbine.

14
Facut

Si se poate de servit.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Paine de casa
urmator
Prajitura cu aluat razuit
anterior
Paine de casa
urmator
Prajitura cu aluat razuit

Adauga comentariu