0 0
Supa crema de ciuperci

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

600-750 gr Ciuperci champinion
1 buc Ceapa mare
2 catei Usturoi
2-3 linguri Ulei de floarea soarelui
25 gr Unt
3-4 buc Cartofi medii
1 buc Morcov
1-2 linguri Boia de ardei dulce
3-4 linguri Smantana
1 lingura Faina
1 lingurita Sare dupa gust
0,25 lingurita Piper negru macinat optional

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Supa crema de ciuperci

Ingrediente

Mod de preparare

Aceasta supa de ciuperci este o mancare delicioasa, o pregatesc mai des in zilele racoroase de toamna, sau iarna. Este o mancare satioasa si gustoasa, smantana dandu-i gustul si textura cremoasa. Aceasta reteta nu necesita mare indemanare in pregatire, se face foarte usor si nu dai gres cu nimic. Ingredientele sunt simple si accesibile tuturor. Este buna pentru cei mari, dar si pentru cei mici 🙂 .

(Visited 1 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Curatam de coaja ceapa si o taiem marunt. Punem pe foc o cratita mai incapatoare, adaugam uleiul si bucatica de unt, cand se topeste untul adaugam ceapa in cratita si o lasam sa se caleasca un pic. Curatam de coaja usturoiul si-l adaugam taiat marunt in cratita cu ceapa. Amestecam totul bine.

2
Facut

Spalam ciupercile si le taiem felii.

3
Facut

Le adaugam in cratita si le lasam sa se caleasca impreuna pentru 10 minute la foc mediu.

4
Facut

Curatam de coaja cartofii si morcovul, cartofii se taie cubulete, iar morcovul se feliaza. Apoi ii adaugam in cratita cu ciuperci, amestecam totul bine.

5
Facut

Adaugam aici boiaua de ardei dulce si lasam sa se gateasca inpreuna la foc mic pentru 5 minute.

6
Facut

Apoi adaugam in cratita 2 litri de apa fierbinte. Punem capacul la cratita si lasam la foc mic 30-35 de minute, din momentul fierberii.

7
Facut

Intr-un vas punem smantana si faina, le amestecam bine sa nu fie cocoloase. Luam cate un pic din supa si adaugam in vasul cu smantana, amestecam energic totul.

8
Facut

Apoi turnam totul in cratita cu supa si lasam sa fiarba pentru inca 5-7 minute, saram si piparam dupa gust. Intre timp veti observa ca supa incepe sa se ingroase, dar daca ti se pare ca este prea lichida... mai adaugi inca jumatate lingura de faina dizolvata in 2-3 linguri de apa calduta.

9
Facut

Apoi cu ajutorul unui mixer, sau a unui robot de bucatarie mixam totul bine.

10
Facut

Se serveste calda cu crutoane aromate, puteti infrumuseta ca si mine cu felii de ciuperci calite pana la rumenire, la foc iute intr-o tigaie cu un pic de ulei.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Dovlecei marinati
urmator
Tartine fierbinti

Adauga comentariu