0 0
Supa crema de dovleac

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

800 gr Dovleac
1 buc Morcov mare, sau 2 buc mai mici
1 buc Ceapa
2 buc Cartofi medii
1 lingurita Ghimbir data prin razatoare, sau o bucatica mica
0,25 lingurita Piper negru macinat optional
2-3 linguri Ulei de floarea soarelui sau ulei de masline
20 gr Unt o bucatica mica
1 lingurita Sare dupa gust
2-3 linguri Seminte de dovleac optional

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Supa crema de dovleac

Ingrediente

Mod de preparare

Toate anotimpurile anului isi au farmecul sau aparte, dar numai toamna putem sa regasim toate culorile in fructele si legumele preferate. Astazi am hotarat sa pregatesc o supa crema de sezon si anume una foarte gustoasa si vitaminoasa, o supa crema de dovleac. Foarte usor de preparat si foarte delicioasa, din ingrediente accesibile tuturor. Noua ne place sa o servim cu smantana, seminte de dovleac si crutoane aromate, foarte gustoasa. Incearca si nu vei regreta 🙂 .

(Visited 47 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Taiem dovleacul in jumatate si-i scoatem semintele.

2
Facut

Semintele sa nu le aruncati, sunt foarte bune si sanatoase.

3
Facut

Curatam toate legumele de coaja, adica: dovleacul, morcovul, ceapa, cartofii si ghimbirul.

4
Facut

Le taiem apoi cubulete medii, asa ca in poza.

5
Facut

Ceapa o taiem felii mai mari.

6
Facut

Punem o cratita la foc, in ea adaugam uleiul si bucatica de unt.

7
Facut

Apoi adaugam ceapa.

8
Facut

Amestecam periodic si lasam sa se rumeneasca un pic.

9
Facut

Dupa care, adaugam celelalte legume, amestecam totul bine.

10
Facut

Piparam un pic si adaugam in cratita 1 litru de apa fierbinte.

11
Facut

Nu mai mult, doar cat sa cuprinda legumele.

12
Facut

Cand incepe sa fiarba dam focul mai incet, punem un capac la cratita si lasam asa aproximativ pentru 40-50 de minute.

13
Facut

Sau pana cand legumele sunt bine fierte, saram si amestecam bine.

14
Facut

Intre timp, prajim un pic semintele de dovleac, fara coaja.

15
Facut

Acum urmeaza sa pasam bine supa noastra. Daca o doriti un pic mai lichida, atunci adaugati un pic de apa, pentru cremozitate puteti sa adaugati smantana dulce, ii da un gust deosebit.

16
Facut

Se serveste neaparat calda, cu seminte si crutoane aromate.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Frigarui de porc
urmator
Fursecuri cu unt

Adauga comentariu