0 0
Supa de pui cu galuste

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

600-700 gr Carne de pui
2 buc Oua
6-7 linguri Gris de grau
1 buc Radacina de patrunjel
1 buc Radacina de telina mica
2-3 buc Rosii
1-2 buc Ceapa mari
1 buc Morcov
1-2 buc Ardei gras medii
1 buc Frunze de dafin
5-6 boabe Piper negru boabe
1 legatura Patrunjel proaspat
1 lingura Sare dupa gust

Supa de pui cu galuste

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Astazi am pregatit o super- mega supa de pui cu galuste! Fiind in sezonul cand ne bantuie la orice pas virozele, am hotarat sa pregatesc ceva cald, cu multe legume vitaminoase si foarte gustos. Fiind toti membrii familiei acasa, am zis… de ce nu? Iata ca a venit timpul sa va prezint reteta mea de supa cu galuste. Ce pot sa va spun? Nu o pregatesc des, poate din motivul ca noi suntem mari fani ai ciorbei de pui cu taitei de casa, sau poate ca procesul de preparare mie mi se pare mai migalos…chiar nu pot sa va spun. Dar totusi astazi am zis ca mai schimbam si noi un pic meniul 😉 Eu am facut o cratita mare, unde am folosit un pui intreg… dar nu e neaparat, poti pune ceea ce ai, doar sa respecti cantitatile de la ingrediente.
Sper din suflet ca o sa va placa… va rog frumos sa imi scrieti cum pregatiti voi supa de pui cu galuste si cum faceti voi galustele… chiar imi este foarte interesant 🙂
Multa, multa sanatate la toti!

(Visited 36 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Punem carnea la fiert intr-o cratita, sau oala mai incapatoare, a mea e de 5 litri. Cand incepe sa fiarba apa, scoateti spuma ce se formeaza la suprafata, adaugati apoi o ceapa decojita, frunza de dafin, boabele de piper negru si 0,5 lingura de sare. Lasam sa fiarba la foc mediu aproximativ pentru 1-1,5 ore, sau pana este bine fiarta carnea.

2
Facut

Pregatim toate legumele necesare... le spalam, curatim de coaja si le taiem cubulete. Aici in poza sunt rosiile, o ceapa, morcovul si radacina de patrunjel.

3
Facut

Apoi a urmat sa tai cubulete radacina de telina si ardeii.

4
Facut

Dupa ce a fiert carnea, punem in cratita toate legumele pregatite anterior... eu am scos carnea si am lasat doar bulionul. Lasam sa se pregateasca la foc mediu pentru 15-20 de minute.

5
Facut

Dupa acest timp, pregatim galustele ... intr-un vas punem ouale si le batem bine cu o furculita.

6
Facut

Adaugam in ploita putin cate putin din gris, amestecam continuu.

7
Facut

La consistenta ar trebui sa fie ca o smantana mai groasa, saram un pic.

8
Facut

Luam cu o lingurita cate putin din compozitia de galuste

9
Facut

Si scufundam lingura in cratita cu supa, ar trebui sa se desprinda galusca usor de pe lingura... daca nu se desprinde tot aluatul, nu-i nimic strasnic... continua asa mai departe.

10
Facut

Procedam astfel pana ce terminam tot aluatul pregatit, periodic turnam in cratita putina apa rece... pentru ca galustele sa fie pufoase si moi, dar nu multa - undeva, un pahar de 200 ml. Acum am pus carnea inapoi in cratita, doar ca mai intai am dezosat-o.

11
Facut

Lasam sa fiarba totul pentru 10-15 minute, in acest timp galustele ar trebui sa fie gata. Gustam si potrivim de sare. Tocam legatura de patrunjel si o adaugam in cratita, lasam sa fiarba pentru maxim 2-3 minut. Punem capacul deasupra, stingem focul si lasam pentru10-15 minute sa se patrunda bine toate aromele.

12
Facut

Apoi se poate de servit.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Ratatouille
urmator
Chec cu smantana
anterior
Ratatouille
urmator
Chec cu smantana

Adauga comentariu