1 0
Supa de pui cu mazare verde

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1-1,5 kg Carne de pui sau vita
200-300 gr Mazare verde proaspata sau congelata
5-6 buc Cartofi medii
1-2 buc Morcov medii
1 buc Radacina de patrunjel mare
200 gr Orez
1 buc Ceapa
1 buc Frunze de dafin
5-6 boabe Piper negru boabe
1 crenguta Cimbru
1 legatura Patrunjel proaspat mica
cateva fire Ceapa verde optional
1 legatura Marar verde mica
1 lingura Sare dupa gust

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Supa de pui cu mazare verde

Ingrediente

Mod de preparare

O supa ce se prepara foarte repede si usor. Poti folosi mazare proaspata, sau ca in cazul meu: de la congelator. Am strins-o de cu vara si am congelat-o in pungi de plastic, asa copiii mei pot savura gustul acestei supe de pui cu mazare verde chiar si iarna, gustoasa si sanatoasa 🙂 .

(Visited 679 times, 7 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Carnea o spalam si o taiem bucati, o punem la fiert intr-o cratita cu aproximativ 4 litri de apa.

2
Facut

Cand incepe sa fiarba, strangem atent spuma cu o lingura, sau spumiera. Dam focul mai incet si lasam sa fiarba aproximativ pentru 10-15 minute.

3
Facut

Curatam de coaja ceapa si o punem impreuna cu piperul negru si frunza de dafin in cratita, adaugam sarea si amestecam. Lasam totul sa fiarba la foc mediu spre mic aproximativ 2 ore.

4
Facut

In acest timp pregatiti celelalte ingrediente: cartofii se spala si se curata de coaja, apoi se taie cubulete.

5
Facut

Morcovii se spala, se curata de coaja, se taie in jumatate si apoi felii.

6
Facut

Radacina de patrunjel se spala, se curata de coaja si se taie cubulete mici.

7
Facut

Orezul il spalam in cateva ape.

8
Facut

Dupa ce a fiert carnea, o scoatem cu o lingura intr-o farfurie.

9
Facut

In supa ramasa adaugam cartofii, morcovii, radacina de patrunjel pregatita din timp si o crenguta de cimbru, lasam sa fiarba pentru 10-15 minute.

10
Facut

Pregatim si mazarea, fie ca o ai proaspata, sau congelata.

11
Facut

Acum adaugam carnea inapoi, urmeaza sa adaugam orezul si mazarea, lasam sa fiarba pentru 10-15 minute.

12
Facut

Spalam bine legatura de verdeata si o taiem marunt, gustam supa si daca mai este nevoie mai adaugam un pic de sare, apoi punem verdeata. Lasam sa dea totul in clocot, stingem focul si punem deasupra cratitei un capac, o lasam acoperita cam pentru 10-15 minute pentru a se patrunde toate ingredientele si aromele.

13
Facut

Si se poate de servit.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
Tagliatelle cu ciuperci
anterior
Tagliatelle cu ciuperci
Salata ruseasca "Shuba"
urmator
Salata ruseasca “Shuba”

Adauga comentariu