0 0
Tarta cu piept de pui, ciuperci si broccoli (Quiche)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1 buc Piept de pui il fierbem timp de 30-40 minute
150-200 gr Broccoli
300-400 Ciuperci champinion
1-2 buc Ceapa medii
3 buc Oua 2 -umplurura si 1- aluat
50 gr Unt
200 gr Faina alba calitate superioara
200 ml Smantana
150 gr Cascaval
3-4 linguri Ulei de floarea soarelui
0,25 lingurita Piper negru macinat
1 lingurita Sare
3 linguri Apa

Tarta cu piept de pui, ciuperci si broccoli (Quiche)

Ingrediente

Mod de preparare

Share

O bunatate de tarta nu alta, o tarta cu de toate… foarte gustoasa si satioasa. Nu se pregateste greu, cel mai bine ar fi sa ai toate ingredientele din timp pregatite, eu de exemplu pregatesc umplutura de cu seara si o pun la rece in frigider pentru a doua zi cand fac deja tarta. Foarte buna aceasta tarta… combinatia perfecta intre ingrediente. Baietii mei au zis ca seamana foarte mult cu o pizza, doar ca cu multa, multa umplutura 🙂

(Visited 36 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Fierbem pieptul de pui 30-40 de minute, apoi il lasam sa se racoreasca. In acest timp pregatim umplutura.

Decojim ceapa si o taiem marunt, o calim in putin ulei pana se rumeneste.

2
Facut

Apoi adaugam la ceapa ciupercile spalate si taiate marunt. Lasam sa se pregateasca pentru 10-15 minute, pana se evapora toata apa.

3
Facut

Floricelele de broccoli le trecem prin apa fiarta, daca aveti broccoli congelat atunci il lasati la temperatura camerei sa se decongeleze.

4
Facut

Pieptul de pui il taiem cubulete.

5
Facut

Si-l adaugam in tigaia cu ciuperci, amestecam totul.

6
Facut

Apoi urmeaza sa adaugam floricelele de broccoli, saram si piparam, lasam pe foc inca pentru maxim 2-3 minute. Trecem toata umplutura intr-un vas sa se raceasca.

7
Facut

Pregatim aluatul:
Amestecam 1 ou cu untul moale, amestecam usor cu o lingura, apoi adaugam 0,5 lingurita de sare si 3 linguri de apa si iarasi amestecam bine.

8
Facut

Dupa care, adaugam faina si amestecam bine cu mainile pana obtinem un aluat moale si placut. Il invelim cu folie alimentara si-l dam la rece in frigider pentru 30 de minute.

9
Facut

Dupa acest timp, punem aluatul pe masa de lucru si intindem o turta subtire, un pic mai mare decat tava dvs.

10
Facut

Dupa care, o trecem atent in tava si presam totul bine cu degetele.

11
Facut

Cu o furculita facem cateva gaurele din loc in loc. Apoi aranjam peste aluat toata umlutura, care intre timp s-a racit deja.

12
Facut

Intr-un vas amestecam smantana cu 2 oua si saram un pic.

13
Facut

Si turnam apoi toata aceasta compozitie peste umplutura distribuind totul uniform. Punem tava la cuptor timp de aproximativ o ora la temperatura de 180-200°C. Daca vedeti ca se rumeneste prea repede, puneti deasupra o bucata de folie de aluminiu.

14
Facut

Dupa acest timp, scoatem tava din cuptor.

15
Facut

Si punem deasupra cascavalul dat prin razatoarea cea mare si mai dam sa se coaca inca pentru 10-15 minute, sau pana se rumeneste frumos.

16
Facut

Scoatem apoi tava din cuptor si lasam sa se raceasca un pic.

17
Facut

Scoatem apoi tarta din forma de copt.

18
Facut

O taiem felii si apoi o putem servi.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Supa crema de mazare uscata
urmator
Salata din piept de pui si castraveti murati
anterior
Supa crema de mazare uscata
urmator
Salata din piept de pui si castraveti murati

Adauga comentariu