0 0
Tarta cu piersici

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

700-800 gr Piersici
500 gr Faina alba
200 gr Zahar
3 buc Oua
180 gr Unt
1 plic Praf de copt 10 gr
1 buc Esenta de vanilie

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tarta cu piersici

Ingrediente

Mod de preparare

Un desert delicios cu multe felii mari de piersici, pur si simplu irezistibil! Pentru aceasta tarta luati niste piersici coapte, dar in acelasi timp sa nu fie prea moi… ideal ar fi sa le alegeti mai tari. Cei mici au fost in culmea fericirii, da… astazi ne jucam iarasi cu aluatul 😉

(Visited 1 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Spalam bine piersicile si le taiem felii de grosimea 1-1,5 cm.

2
Facut

Punem toate feliile intr-un vas.

3
Facut

Apoi ne ocupam de aluat... intr-un vas mai mare batem bine untul moale cu zaharul.

4
Facut

Apoi adaugam aici ouale si esenta de vanilie, amestecam totul.

5
Facut

Pana obtinem o consistenta cremoasa.

6
Facut

Incorporam praful de copt in faina apoi le trecem prin sita in vasul pentru aluat.

7
Facut

Cu ajutorul unei spatule amestecam totul pina se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat molcut.

8
Facut

Impartim aluatul in trei.

9
Facut

Doua parti le trecem intr-o tava de copt, a mea are dimensiunea de 22/30 cm.

10
Facut

Nivelam aluatul pe toata suprafata tavei, apoi cu o furculita facem gauri in el.

11
Facut

Aranjam deasupra aluatului feliile de piersic.

12
Facut

Bucatii de aluat ramase ii dam o forma rotunda, presuram faina pe masa de lucru si intindem cu facaletul o turta subtire, dupa care taiem fasii lungi cu grosimea de 1,5 cm.

13
Facut

Punem un rand de fasii deasupra fructelor din tava, pe latime.

14
Facut

Apoi pe lungime, sau invers.

15
Facut

Si cum sa prepar un desert fara cei mici? o mica prezentare a capodoperei :)

16
Facut

Dam la cuptor tava pentru aproximativ 40-45 de minute, la temperatura de 180-200°C. Pana se rumeneste totul frumos.

17
Facut

Apoi scoatem tava din rola si lasam sa se raceasca coptura, apoi presuram cu zahar pudra deasupra.

18
Facut

Si pe cea mica la fel :)

19
Facut

Este foarte delicioasa!
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Chiftele din carne cu dovlecei
urmator
Tocanita de vinete coapte

Adauga comentariu