0 0
Terci Arnaut

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

2 pahare Crupe din grau dur Arnaut
6 pahare Apa
0, 5 lingurita Sare dupa gust

Terci Arnaut

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Crupa de grau este sanatoasa, hranitoare si foarte gustoasa. La o cantitate de crupa adaugi trei cantitati de apa, eu am facut din cantitate dubla de ingrediente… familie mare, mancare mai multa 😉 Cand este gata terciul, poti adauga in el unt, magiun, miere, nuci, fructe uscate… dupa preferinta fiecaruia. Eu am optat pe varianta simpla, doar cu apa.

(Visited 770 times, 6 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Spalam bine crupa in cateva ape.

2
Facut

Apoi turnam cantitatea de apa de la ingrediente si punem ceaunul la fiert.

3
Facut

De obicei se formeaza o spuma la suprafata, o strangi atent cu o lingura. Adaugam sarea.

4
Facut

Lasam terciul sa fiarba la foc mic pentru 35-40 de minute, periodic amestecam usor. Ai grija la capac ... acest terci are tendinta de a fugi din ceaun :)
!!! Daca focul e mic, atunci pune deasupra capacul, dar oricum nu lasa terciul fara supraveghere... daca focul e mare, atunci terciul se ridica in sus si curge pe alaturi, cu tot cu capac.

5
Facut

Terciul este gata cand crupa absoarbe toata apa.

6
Facut

Si se poate de servit.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Briose Cruffins
anterior
Briose Cruffins

Adauga comentariu