0 0
Tocanita de vinete coapte

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

4-5 buc Vinete mari
1-2 buc Ceapa mari
50-70 ml Ulei de floarea soarelui
0,5-1 lingurita Sare dupa gust
0,25 lingurita Piper negru macinat

Tocanita de vinete coapte

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Cea mai simpla tocanita de vinete coapte! O mancare des intalnita in familia mea si de ce zic ca e simpla?… Fiindca e pregatita din putine ingrediente si foarte repede. Cel mai des ma folosesc de metoda mea de coacere a vinetelor, dar in pasi am descris-o pe cea mai rapida 🙂 . Daca va place usturoiul, puteti sa adaugati 1-2 catei zdrobiti bine aproape spre final. E buna atat calda cat si rece, v-as recomanda sa le serviti cu niste crutoane aromate… senzational 😉

(Visited 400 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Deci, cea mai simpla metoda de a coace vinetele... spalam bine vinetele, le intepam cu o scobitoare, sau cu un cutit si le punem pe o tava, dupa care le dam in cuptor pentru 30-40 de minute la temperatura 200-220°C, sau pana sunt moi. Dupa ce s-a copt vanata, o lasam un pic sa se raceasca si o decojim, apoi o punem pentru 30 de minute sa lase sucul sau amar.

2
Facut

Ceapa o taiem cubulete si o punem la prajit in tigaia cu ulei.

3
Facut

Vanata o trecem un pic sub jetul de apa, o scurgem bine si o taiem bucati mai mari.

4
Facut

Si o adaugam la ceapa care intre timp s-a rumenit un pic, amestecam bine.

5
Facut

Saram si piparam dupa gust, lasam sa se coaca totul la foc mediu pentru 15 minute, periodic amestecand bine.

6
Facut

Se serveste atat cald cat si rece.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Tarta cu piersici
urmator
Carne de vitel in sos de lamaie (Piccatina al limone)
anterior
Tarta cu piersici
urmator
Carne de vitel in sos de lamaie (Piccatina al limone)

Adauga comentariu