0 0
Tort aperitiv din dovlecei

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

6 buc Dovlecei medii... si tineri
3 buc Oua
5-6 linguri Faina alba
4-5 buc Rosii
200 gr Maioneza
3-4 catei Usturoi
1 legatura Marar verde
1 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat
50 -70 ml Ulei de floarea soarelui pentru prajit

Tort aperitiv din dovlecei

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Astazi va prezint un aperitiv de nota zece! Un tort senzational de gustos, imi aduce aminte de „Limba soacrei” din dovlecei… sigur, doar folosim dovlecei si usturoi 😉 Chiar si in sezonul rece gasim pe la toate tarabele dovlecei proaspeti… asa ca nu e o problema de sezon, sigur ca vara dovleceii au o aroma mai speciala… dar v-as spune ca am cumparat din magazin niste dovlecei asa de aromati… parca numai ce au fost culesi 🙂 Deci, cu dovleceii nu sunt probleme, nici cu celelalte ingrediente… pot spune sigur ca acest tort din dovlecei este un aperitiv usor de realizat in orice anotimp al anului. Aici usturoiul isi joaca rolul sau, eu nu am probleme cu el, am folosit chiar patru catei buni, dar te poti limita doar la aroma lui si un pic de gust – folosind numai un catel. Trebuie neaparat sa pregatiti acest aperitiv, usor de facut si foarte gustos!

(Visited 32 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Spalam dovleceii si-i dam prin razatoarea cea mare, saram in pic si lasam deoparte pentru 20-30 de minute.

2
Facut

Dupa acest timp o sa observati ca dovleceii lasa mult suc, luati si scurgeti tot sucul presandu-l usor in maini.

3
Facut

Apoi aici adaugam faina, ouale, piperul negru si amestecam totul bine.

4
Facut

Legatura de marar o spalam si taiem marunt, apoi adaugam in vas. Amestecam totul bine.

5
Facut

Incingem bine o tigaie cu un pic de ulei si punem un strat din aceasta compozitie de dovlecei, formand o turta subtire pe care o prajim la foc mediu.

6
Facut

Pe ambele parti. Ca sa nu o rupeti cand o intoarceti va folositi de un capac sau o farfurie, pe care o puneti deasupra si intoarceti tigaia.

7
Facut

Cand este gata, o trecem pe un prosop de hartie pentru ca sa lase surplusul de ulei. Procedam astfel cu toate turtele, le lasam apoi sa se raceasca bine.

8
Facut

Punem intr-un vas maioneza, zdrobim aici usturoiul si amestecam bine. Rosiile le spalam si le taiem felii subtiri.

9
Facut

Acum o sa asamblam tortul, pe un platou sau farfurie punem o turta... deasupra ungem bine cu una-doua linguri de maioneza.

10
Facut

Apoi punem un strat de rosii.

11
Facut

Acoperim cu alta turta si iarasi cu maioneza si rosii...

12
Facut

Procedam asa cu toate turtele. Tortul il infrumusetam cu felii de rosii si marar tocat.

13
Facut

Asa arata o felie delicioasa de tort.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Tartine cu Sprot afumat
urmator
Friptura de porc (Tochitura)
anterior
Tartine cu Sprot afumat
urmator
Friptura de porc (Tochitura)

Adauga comentariu