0 0
Tort cu miere sau „Medovik”

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

500-600 Faina alba
3 buc Oua
3 linguri Miere mari
100 gr Unt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingura otet
1+2 pahare Zahar de 200 gr, 1 la aluat si 2 la crema
1 l Smantana
100 gr Ciocolata neagra optional

Tort cu miere sau „Medovik”

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Cum sa va zic? … Am copilarit cu gustul acestui tort, sau mai bine zis, cu gustul si mirosul imbietor al turtelor cu miere dulce. Printre turtele cu crema mama mai punea visine fara sambure- din acelea conservate petru iarna, banane sau kiwi, cirese sau prune fara sambure… deci va dati bine seama ca puteti pune orice va place voua, fiecare dupa preferinta. Ingredientele sunt simple si accesibile tuturor. Aceasta este varianta cea mai simpla a acestui tort. Smantana trebuie sa fie grasa, macar de 20%, la mine a fost de casa si nu am avut probleme la asamblarea tortului, a fost destul de ferma… aveti grija la calitatea ei. Nu se pregateste greu si este foarte gustos 😉

(Visited 28 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Intr-un vas emailat punem 1 pahar de zahar si ouale, le batem bine pana se fac spuma.

2
Facut

Apoi adaugam mierea si bicarbonatul stins cu un pic de otet, amestecam bine.

3
Facut

Dupa care, adaugam untul si punem vasul la baie de abur, amestecam continuu sa nu sa se prinda ouale.

4
Facut

Pina se topeste totul.

5
Facut

Luam apoi vasul de pe baia de abur si asa caldut, incorporam in el faina, amestecam cu o lingura de lemn.

6
Facut

Pana se incorporeaza toata faina. Punem deasupra un prosop si lasam deoparte pentru 1-2 ore, sa se raceasca bine pentru a-l putea lucra. Numai nu in frigider altfel se intareste aluatul prea tare si e foarte dificil de lucrat.

7
Facut

Dupa acest timp, il punem pe masa de lucru tapetata cu un pic de faina si formam un snur. Pe care il impartim in 8 parti aproximativ egale.

8
Facut

Luam o bucata de aluat, facem din ea o biluta apoi intindem o turta subtire. Ca sa simplificam un pic procesul intindem turta direct pe foaia de copt. Ca forma sa fie cat mai rotunda si turtele sa fie toate la fel punem deasupra turtei o farfurie, sau un capac si taiem surplusul cu un cutit ascutit.

9
Facut

Punem foaia cu turta astfel formata pe o tava de copt si dam in cuptorul preincalzit la 180-200°C pentru 7-8 minute, aveti grija ca se rumenesc repede.

10
Facut

Intre timp, intindem alta turta la fel pe foaie de copt. Cand turta este aurie, o scoatem din cuptor si o punem pe un platou sa se raceasca. Si punem sa se coaca alta tura. Foaia de copt se poate refolosi.

11
Facut

Una cate una pana facem toate turtele.

12
Facut

Apoi punem smantana rece de la frigider intr-un vas, adaugam 2 pahare de zahar si batem bine cu un tel sau cu mixerul.

13
Facut

Pana se face spuma tare.

14
Facut

Acum asamblam tortul: primul strat punem 2 linguri de smantana.

15
Facut

Deasupra punem o turta.

16
Facut

SI 2-3 linguri de crema apoi nivelam bine.

17
Facut

Procedam astfel pana punem toate turtele. Dam tortul la rece pentru a doua zi, peste noapte.

18
Facut

Mie mi-a mai ramas un pic de crema asa ca am nivelat cu ea dimineata tortul.

19
Facut

Deasupra l-am ornat cu ciocolata data prin razatoarea cea mica.

20
Facut

Asa arata o felie delicioasa de tort :)
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Papanasi din piept de pui cu prosciutto
urmator
Tarta cu afine
anterior
Papanasi din piept de pui cu prosciutto
urmator
Tarta cu afine

Adauga comentariu