0 0
Trandafiri (Prajitei in ulei)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

220 gr Faina alba
4 buc Oua 2 oua si 2 galbenusuri
30 gr Zahar
1 lingura Otet de vin
un praf Sare
1-2 linguri Zahar pudra

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Trandafiri (Prajitei in ulei)

Ingrediente

Mod de preparare

Pe vremuri, aceasta prajitura nu lipsea de pe mesele de sarbatoare, fie ca era nunta, cumetrie, sau chiar sarbatorile in sanul familiei, gospodinele se intreceau, care mai de care, la forme si gusturi. Acum traditia s-a cam pierdut, locul acestor minunate prajituri l-au luat deserturile din comert. Astazi eu am hotarat sa-mi rasfat familia cu acest desert aratos si delicios, in felul acesta veti afla si voi aceasta reteta pe care am mostenit-o de la mama mea. Poate nu se va primi din prima floarea perfecta, dar gustoasa sigur o sa fie 🙂 , exersand, urmatoarele vor fi foarte frumoase. O mare atentie sa o aveti la uleiul bine incins, daca la aluat pot sa va “ajute” si copiii, la prajit nu e de dorit ca sa fie in preajma. Spor la treaba si mult succes!

(Visited 901 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Intr-un vas amestecam 2 oua cu 2 galbenusuri separate de albusuri, cu sarea si zaharul.

2
Facut

Adaugam otetul, dupa care urmeaza o parte din faina.

3
Facut

Cand devine greu sa amestecam cu telul, presuram pe masa de lucru putina faina si continuam sa lucram aluatul cu mainile.

4
Facut

Trebuie sa fie un aluat molcut si sa nu se lipeasca de maini, il punem intr-un vas presurat cu faina, il astupam cu folie alimentara, sau cu un prosop si il lasam sa se odihneasca pentru 30 de minute. Acest proces este obligatoriu.

5
Facut

Dupa care, il scoatem iarasi pe masa de lucru si il impartim in doua bucati, aproximativ egale.

6
Facut

O bucata o astupam cu folie alimentara si o lasam deoparte, cealalta o intindem subtire dandu-i o forma, pe cat de posibil, dreptunghiulara.

7
Facut

Apoi taiem, cu ajutorul unui cutitas zimtat, fasii de 4 cm.

8
Facut

La urmatorul pas vei avea nevoie de un betisor de lemn, pe care trebuie sa rotesti fasia de aluat, strans, pana la capat.

9
Facut

Apoi ii vom da forma de trandafir prajindu-l in uleiul bine incins, il punem cu codita in jos pe o spatula de lemn.

10
Facut

Dam focul un pic mai incet si il introducem in uleiul incins cu tot cu spatula, cu miscari circulare invartim betisorul in directia in care am rotit aluatul, cu spatula tinem trandafirul sa nu se desfaca prea tare.

11
Facut

Aveti grija, uleiul e foarte fierbinte!

12
Facut

Scoatem trandafirul pe spatula de lemn si cand este inca moale si usor de modelat, cu ajutorul betisorului ii dam o forma frumoasa, strangem putin capatul.

13
Facut

Il punem apoi pe un servetel de hartie sa se absoarba uleiul in exces, procedam asa cu toate fasiile de aluat.

14
Facut

Apoi intindem si cealalta parte de aluat, procedam exact la fel.

15
Facut

Deasupra dam cu zahar pudra si se servesc cu mare placere.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Oladii cu dovlecei
urmator
Dulceata din coacaze negre (Fara fierbere)

Adauga comentariu