2 0
Turta dulce cu banane si gem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

150 gr Faina alba calitate superioara
2-3 buc Banane 300 gr
2-3 linguri Zahar
2-3 linguri Ulei de floarea soarelui
2 linguri Miere
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 buc Esenta de vanilie
3-4 linguri Gem
2-3 linguri Zahar pudra pentru ornat

Turta dulce cu banane si gem

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Un desert foarte gustos ce se prepara repede si usor, chiar si un simplu incepator in bucatarie cred ca nu ar da gres la prepararea ei. In zilele acestea de post vrem sa facem pe plac la toata lumea, la cei mici si la cei mari 🙂 , asa ca iti propun sa incerci aceasta „Turta dulce cu banane si gem”, este super delicioasa, cu o aroma placuta de miere si banane. Eu am folosit un gem de prune, dar puteti folosi gemul dumneavoastra preferat.

(Visited 336 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Pasati bine 2 banane cu un blender, cealalta banana o veti folosi la ornat.

2
Facut

Piureul de banane il amestecati cu mierea, uleiul, zaharul, vanilia si bicarbonatul de sodiu.

3
Facut

Apoi adaugati faina si amestecati cu un tel sa nu fie cocoloase.

4
Facut

Aluatul trebuie sa fie gros si dens.

5
Facut

Il turnati intr-o forma rotunda, in care ati asternut o hartie de copt.

6
Facut

Se coace in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 25-30 de minute, sau pana se face maro.
Lasati sa se racoreasca bine, apoi o scoateti din tava.

7
Facut

Apoi o taiati in jumatate cu un cutit mai lung, ungeti cu gem turta.

8
Facut

Acoperiti cu cealalta jumatate de blat, lasati putin sa se patrunda gemul. Optional puteti orna cu zahar pudra si cu felii de banane.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Placinte cu branza in tigaie
Floare din ceapa rosie
urmator
Floare din ceapa rosie
anterior
Placinte cu branza in tigaie
Floare din ceapa rosie
urmator
Floare din ceapa rosie

Adauga comentariu