2 0
Turte cu chefir

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

600-700 gr Faina alba
500 ml Chefir
1 buc Oua
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita Zahar
0,5 lingurita Sare
2 linguri Ulei de floarea soarelui + ulei pentru prajit

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Turte cu chefir

Ingrediente

Mod de preparare

Astazi vom pregati niste turte pufoase si gustoase cu chefir. Aceasta este o reteta foarte veche, mostenita inca de la bunica mea, care la randul sau a mostenit-o de la bunica sa. Aceste turte le puteti servi asa simple, sau le puteti unge cu magiun, unt, miere, fiecare cum prefera… copiii mei le adora pur si simplu presurate deasupra cu un pic de zahar pudra. Nu se prepara greu si sunt pur si simplu delicioase 🙂 .

(Visited 3,295 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Intr-un vas mai mare punem oul, 2 linguri de ulei, sarea, zaharul si bicarbonatul de sodiu, amestecam totul un pic.

2
Facut

Si adaugam chefirul, amestecam bine.

3
Facut

O sa observati ca la suprafata compozitiei apar mici bule de aer, este un semn bun ca bicarbonatul de sodiu a intrat in reactie cu chefirul. Acum vom adauga, putin cate putin, faina si amestecam cu un tel. Cand aluatul devine mai gros, framantam cu mainele.

4
Facut

Veti obtine un aluat cam lipicios, nu va fie teama - asa trebuie sa fie, pe care il astupam cu folie alimentara si il lasam sa se odihneasca pentru 30 de minute.

5
Facut

Dupa care, presuram bine cu faina masa de lucru si trecem aluatul pe ea. Nu il framantam, doar ii dam o forma mai lunguiata.

6
Facut

Si il impartim in 7 parti aproximativ egale.

7
Facut

Carora le dam o forma rotunda. Le astupam cu un prosop de bucatarie.

8
Facut

Luam o bucata de aluat si intindem o turta rotunda.

9
Facut

Sa nu fie prea subtire, caci nu va fi asa pufoasa.

10
Facut

In mijloc ii faceti 2 taieturi cu un cutit, asta pentru a nu se umfla prea tare in timpul prajirii, dar puteti incerca si fara ele.

11
Facut

Intr-o tigaie incingem bine uleiul si punem turta in ea.

12
Facut

Bulele formate de aer le intepati usor cu o furculita.

13
Facut

Prajim turta pe ambele parti, la foc mediu, pana se rumeneste frumos.

14
Facut

Apoi o trecem pe o farfurie pe care punem un servetel de bucatarie.

15
Facut

Procedam astfel cu toate bucatile de aluat.

16
Facut

Sunt bune atat calde, cat si reci.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Prajitura cu mere si faina de secara
urmator
Frigarui de porc

Adauga comentariu