0 0
Untura de porc

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Slanina de porc

Untura de porc

Ingrediente

Mod de preparare

Share

..Zilele trecute v-am aratat cum prepar eu carnea in suc propriu pentru iarna , in borcane… asa ca, astazi am sa va arat si reteta de untura de porc. Se pregateste foarte usor, se pastreaza la rece in beci chiar si pentru mai mult timp. O putem folosi la prepararea diverselor mancaruri… la copturi inlocuieste de minune untul si chiar pot sa va spun ca e mult mai gustos, uneori inlocuiesc cu ea uleiul pentru a praji cartofi, sau oua.

(Visited 543 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Pentru inceput, vom alege doar partea cea alba de slanina, fara soric.

2
Facut

Pe care o taiem cubulete mici si o punem intr-un ceaun la foc.

3
Facut

Cand incepe sa fiarba, dam focul mai mic si lasam sa se topeasca slanina. In scurt timp veti observa, ca incepe sa se transforme intr-un lichid cam tulbure, inca nu e gata :) . Periodic amestecam in ceaun.

4
Facut

Atunci cand lichidul devine transparent se poate de turnat in borcanase sterilizate si uscate bine.

5
Facut

Se strecoara atent printr-o sita deasa, sau printr-un tifon. Apoi borcanele se sigileaza bine cu capace.

6
Facut

Se depoziteaza la rece in camara, sau beci.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Vinete cu sos de rosii si mozzarella
urmator
Cartofi la cuptor cu usturoi si lamaie
anterior
Vinete cu sos de rosii si mozzarella
urmator
Cartofi la cuptor cu usturoi si lamaie

Adauga comentariu